Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Buzău, că se bucură foarte mult că Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile, el precizând că prima ieşire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile, iar acest lucru înseamnă că au avut o discuţie internă şi au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Liderul PSD a mai spus, ironic, că ”avem şi un buffer la Ministerul de Finanţe, consistent, că Rareş Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunţ. Mă bucur foarte mult că Rareş Bogdan a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieşire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuţie internă şi au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă”, a spus preşedintele PSD, la Buzău.
 
Marcel Ciolacu a precizat că este foarte important ca puterea de cumpărare a românilor să aibă o creştere. 
 
”Aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, pentru să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat şi cu specialiştii partidului şi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Muncii, există acolo o progresie”, a explicat liderul PSD. 
 
Ciolacu a mai spus că important este faptul că ambele partide au decis că trebuie să se vină cu venituri pentru pensionari.
 
”Cred că trebuie să avem discuţii cu mediul de afaceri şi să mărim salariul minim la 3000 de lei. (...) Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. Importantă e decizia, că am ajuns la un acord. Cred că au fost nişte propuneri prezentate la întîâlnirea cu grupurile parlamentare. Noi megem cu aceste propuneri în coaliţie”, a mai afirmat preşedintele PSD. 
 
Întrebat când ar putrea fi suplimentate pensiile cu arestul de 6%, Ciolacu a răspuns: ”Să nu legăm veniturile românilor de rotaţiile politice. Important e să avem o coerenţă în actul guvernamental. Să nu intrăm într-o zonă de speculaţii. Cred că avem şi un buffer la Ministerul de Finanţe, consistent, că Rareş Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”. 
 

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a precizat, recent, că Partidul Naţional Liberal doreşte creşterea pensiilor cu 16 la sută şi că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, care a anunţat că a identificat resursele bugetare, trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor.

În caz contrar, ”pleacă acasă”, a subliniat Rareş Bogdan.

Liberalul a adăugat că Adrian Câciu se împrumută la dobânzi mai mari decât fostul ministru al Finanţelor Florin Cîţu şi ”negociază mai prost”. ” Vom avea luni sau marţi şedinţă de coaliţie şi vă asigur că domnul Câciu va fi chemat să răspundă de ce România se împrumută cu aproape 9 la sută”, a arătat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.