Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, după vizita de lucru la obiectivul de investiţii rutiere Drum Expres Craiova-Piteşti, tronsonul 3 Valea Mare-Coloneşti, că a venit împreună cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, pentru a arăta cât de importantă este stabilitatea politică. ”Orice kilometru de infrastructură mare înseamnă dezvoltarea regiunilor”, a mai spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atât eu cât şi domnul preşedinte al Senatului suntem astăzi împreună aici să arătăm cât de importantă este stabilitatea politică. Orice kilometru de infrastructură mare înseamnă dezvoltarea regiunilor”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

El a precizat că săptămâna trecută a fost cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Autostrada Transilvaniei şi în momentul acesta se poate circula de la Târgu-Mureş până la Cluj pe autostradă. ”Înţeleg că săptămâna viitoare se finalizează al doilea tronson, peste jumătate din cei 121 km de la Craiova până la Piteşti. Pe urmă urmează Centura Bucureştiului şi astfel se face unirea cu A0 şi se poate circula de la Craiova direct până la Constanţa pe drum expres sau autostradă”, a completat Ciolacu. Premierul a menţionat că la Autostrada Transilvania s-a dat drumul la circulaţie cu 8 luni mai devreme.

”Sperăm ca şi la autostrada Moldovei să se întâmple acelaşi lucru, astfel încât să legăm şi Moldova de Bucureşti, de Craiova, de Constanţa, fiindcă numai astfel, printr-o dezvoltare coerentă şi cu un plan coerent, vom reuşi să-i ţinem pe români acasă. Numai astfel vom putea crea infrastructura ca investiţiile străine să vină în continuare la acest nivel, cum au fost în ultimii 2 ani, de peste 4 miliarde de euro, investiţii directe”, a arătat premierul, precizând că e ferm convins că Lia Olguţa Vasilescu va finaliza curând şi aeroportul de la Craiova.

”E corect să mulţumim tuturor celor implicaţi, care au început acest proiect, şi celor care îl continua, şi constructorilor. De data aceasta este un caz fericit. Nu pot, de exemplu, să îi mulţumesc domnului Cîţu pentru deficitul de 9,2 % pe care l-a adus României, dar domnului Bode şi domnului Grindeanu putem să le mulţumim şi sunt ferm convins că lucrurile vor merge în direcţia corectă. Asta înseamnă stabilitate politică, asta înseamnă o coerenţă în guvernare şi totuşi să îndreptăm percepţia românilor cu un adevăr că România se îndreaptă în direcţia corectă, în acest moment. Dacă vom avea maturitate politică şi în continuare, sunt ferm convins că vom merge în acelaşi ritm”, a mai spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.