Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în cadrul partidului există un "grup de lucru" care de peste jumătate de an discută despre modificarea Constituţiei. Ciolacu susţine, răspunzând unei întrebări, că social-democraţii care fac parte din acest grup au luat în discuţie şi ideea modificării legii fundamentale în aşa fel încât România să fie republică parlamentară, în care preşedintele ţării să nu mai fie ales prin vot direct. "Dar nu cred că această modificare este urgenţa României în acest moment", consideră Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În interiorul partidului, din luna februarie avem un grup de lucru - Robert Cazanciuc, Titus Corlăţean, doamna Maya Teodoroiu - care au avut în toată această perioadă întâlniri pe tema modificării Constituţiei. Eu nu m-am implicat, ca să nu politizăm subiectul, fiind un subiect foarte important pentru România. Au avut o întâlnire şi la Mitropolie cu mulţi oameni, specialişti în domeniu, nu sunt un specialist în domeniu, s-a discutat şi această modificare. Dar nu cred că această modificare este urgenţa României în acest moment. Va exista o comisie, coordonată de cei pe care vi i-am spus, care va discuta aceste lucruri într-o eventuală coaliţie”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3, întrebat dacă PSD ar susţine modificarea Constituţiei în sensul în care România să devină republică parlamentară. 
 
Potrivit articolului 81 din Constituţia României, "preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat”.
 
Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
 
Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.
 
Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.