Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri seară, că are multe provocări la guvern şi îşi doreşte să facă faţă acestora şi de aceea nu se gândeşte la o candidatură la alegerile prezidenţiale. El a afirmat că partidul va desemna candidatul pentru această funcţie, iar decizia nu va fi luată de conducerea restrânsă a PSD. În ceea ce îl priveşte pe Mircea Geoană, Ciolacu a declarat că nu a discutat cu acesta, dacă îşi doreşte să candideze la funcţia supremă în stat. Întrebat dacă i-ar conveni un tur doi al alegerilor prezidenţiale cu George Simion, liderul AUR, Ciolacu a afirmat că acesta nu merită să fie în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alegerile pentru preşedintele României vor fi la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, la anul. Eu am provocări suficiete la guvern, ca să mă gândesc la altă decizie. Părerea mea că în interiorul partidului, eu sunt şi preşedintele PSD, după alegerile europarlamentare, va începe discuţia privind candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte. Mai mult, eu am luat şi am anunţat o decizie a mea şi a colegilor mei, cei care doresc să aspire la această funcţie, vin într-o cursă internă. Fiecare organizaţie PSD judeţeană va vota pe cine susţine. Candidatul PSD nu va  mai fi decis de un număr restrâns cum s-a făcut până acum”, a declarta Marcel Ciolacu, al România TV.

Întrebat dacă va mai îndrăzni cineva din PSD să îşi depună candidatura la alegerile prezidenţiale, după ce liderul partidului îşi va exprima această opţiune, Ciolacu a spus că este ferm convins că se va întâmpla acest lucru.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Sunt ferm convins că se va întâmpla acest lucru, în cazul în care eu mi-aş depune candidatura. Nu cred că este o prioritate pentru români dacă eu candidez sau nu anul viitor. Momentan am o provocare, vreau să fac faţă la această provocare şi la timpul potrivit se vor lua deciziile. Decizia nu o ia Marcel Ciolacu, decizia o iau împreună cu colegii. Ce pot să vă spun cu certitudine e că nu o să fac greşelile pe care le-au făcut ceilalţi preşedinţia ai PSD. Toţi cei care au pierdut alegerile, şi s-au pierdut 4 rânduri de alegeri, au făcut greşeli, nu au luat decizia corectă în momentil respectiv . Eu nu o să mă las angrenat şi împins de cineva să iau o decizie pe care eu nu mi-o doresc sau nu cred că este bună pentru români, dar cu ceryitudine vă pot spune că România va avea un preşedinte de stânga. (...) Mi-aş fi dorit să văd un prim-ministru de dreapta care să facă reformele în zona administrativă. E un mit că reformele sunt făcute de partidele de dreapta. Nu e nicio problemă, voi face eu reformele. Îmi asum şi reformele de dreapta”, a declarat Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, dacă a avut vreo discuţie cu Mircea Geoană, care are un plan de ţară, despre o posibilă candidatură a acestuia din partea PSD, Marcel Ciolacu a răspuns că ”vin sărbătorile acuma şi ne mai sunăm”.

”Domnul preşedinte Geoană am înţeles că are mandat la NATO până în septembrie-octombrie anul viitor. Eu nu pot să impun cuiva să candideze sau să nu candideze. Nu am avut discuţii în ultima perioadă. Vin sărbătorile acuma şi ne mai sunăm, mai stăm de vorbă. Nu avem un plan comun. Am reţinerile mele în ceea ce priveşte anumite candidaturi. Nu aş vrea să mă exprim într-un mod direct în acest moment”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat şi dacă îl sperie George Simion, liderul AUR, şi dacă i-ar conveni un tur doi al alegerilor prezidenţiale cu acesta.

”Nu cred că merită domnul Simion să fie în turul doi pentru cea mai înaltă funcţie în statul român. Nu trebuie să faci orice numai să câştigi. Nu mă sperie deloc domnul Simion. Eu nu am duşmani, eu am adversari politici. Domnul Simion este un adversar politic. Cum se manifestă domnul Simion nu îl califică pentru a se înscrie în ultima etapă pentru ca românii să decidă cine va fi preşedinte”, a răsouns Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai adăugat că în momentul în care va pierde un rând de alegeri, anul viitor, se va retrage din conducerea PSD.â

”În momentul în care am pierdut un rând de alegeri, în momentul acela voi pleca din funcţia de preşedinte al PSD. E un gest de normalitate”, a precizat Marcel Ciolacu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.