Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a avut marţi o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, domnul Gordan Grlić Radman, aflat la Bucureşti în contextul Reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO, el afirmând că s-a bucurat să împărtăşească, împreună cu partenerii noştri croaţi, aceeaşi viziune comună cu privire la necesitatea aderării în acest an a ţărilor noastre la spaţiul Schengen

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Croaţia, domnul Gordan Grlić Radman, aflat la Bucureşti în contextul Reuniunii miniştrilor de Externe ai NATO. M-am bucurat să împărtăşesc cu partenerii noştri croaţi aceeaşi viziune comună cu privire la necesitatea aderării în acest an a ţărilor noastre la spaţiul Schengen. Acest lucru ar reprezenta nu numai o recunoaştere a aşteptărilor noastre legitime, ci şi o contribuţie directă şi semnificativă la consolidarea competitivităţii pieţei interne şi la creşterea rezilienţei Uniunii Europene”, a transmis Ciolacu. 
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor arată că discuţiile au vizat şi un alt obiectiv major de politică externă - aderarea la OCDE, un obiectiv susţinut de întreaga clasă politică, precum şi de societatea românească. Acesta este următorul pas al evoluţiei noastre democratice, după ce am intrat în clubul select al Uniunii Europene şi NATO.
 
”Totodată, l-am felicitat pe domnul ministru Radman pentru succesul primului Summit parlamentar al Platformei Crimeea, eveniment important care a transmis un puternic mesaj de unitate, solidaritate şi sprijin internaţional pentru Ucraina”, mai precizează preşedintele Camerei Deputaţilor. 
 
”România şi Croaţia se bucură de relaţii bilaterale foarte bune, iar întâlnirea de astăzi a reconfirmat că împărtăşim viziuni similare asupra principalelor teme din cadrul UE şi al NATO, precum şi din plan regional şi internaţional”, afirmă Ciolacu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.