Marcel Ciolacu a declarat marţi, despre scandalul din coaliţie legat de discursul UDMR de la şedinţa şolemnă dedicată Zilei Naţionale a României, că va insista în continuare să aibă această discuţie cu Kelemen Hunor, pentru că nu i se pare corect ca liderul de grup al UDMR, în data de 1 decembrie să îşi încheie discursul cu: vă urez La Mulţi Ani! Cu alte cuvinte, dânsul nu era român, a mai comentat Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă şi-a cerut scuze UDMR pentru declaraţia liderului deputaţilor UDMR din cadrul şedinţei solemne de la Parlament, preşedintele PSD a spus că nu a avut discuţii.

”Nu am avut această discuţie, eu voi insista în continuare să am această discuţie cu domnul Kelemen Hunor, nu mi se pare corect ca liderul de grup al UDMR, în data de 1 decembrie să îşi încheie discursul cu: Vă urez la mulţi ani!. Cu alte cuvinte, dânsul nu era român. Eu ştiu că are paşaport pe care scrie cetăţenia română. Etnia este cu totul altceva”, a comentat Ciolacu la Parlament.

 

Şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României a fost marcată de scandal, după ce deputatul UDMR Csoma Botond a afirmat, de la tribună, că ”liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

Senatorul Diana Şoşoacă, care avea alături un steag tricolor, a catalogat declaraţia ca fiind ”înaltă trădare” şi a cerut ieşirea din ţară a anti-românilor. La rândul lor, parlamentarii AUR au părăsit sala de plen. Ministrul Culturii, senatorul Lucian Romaşcanu, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că Transilvania este istoric a românilor, chiar dacă este locuită şi de minorităţi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.