Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis, luni seară, felicitări fostui preşedinte al Consiliului European Donald Tusk, care va conduce coaliţia care va prelua puterea la Varşovia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Felicitări călduroase, Donald Tusk! Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a consolida în continuare parteneriatul nostru strategic, solid şi foarte dinamic, precum şi contribuţia noastră comună în calitate de membri ai UE şi NATO”, a scris, luni seară, pe Twitter Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul conservator polonez Mateusz Morawiecki, desemnat să formeze un nou guvern în urma alegerilor din octombrie, a pierdut luni votul de învestitură, ceea ce a deschis calea pentru ca o coaliţie largă de partide pro-UE, condusă de liberalul Donald Tusk, fost preşedinte al Consiliului European, să preia puterea la Varşovia.

Donald Tusk, fost preşedinte al Consiliului European, a promis să repare relaţiile Varşoviei cu Bruxelles-ul şi să deblocheze fondurile de miliarde de euro destinate Poloniei, care au fost reţinute din cauza preocupărilor legate de respectarea principiilor statului de drept.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.