Premierul României, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, că, până la finalul acestui an, România va adera la Spaţiul Schengen şi terestru, iar de anul viitor, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru SUA. De asemenea, potrivit lui Ciolacu, din 2026, ţara noastră va adera la OECD, ceea ce va aduce cele mai mari investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”România peste o lună de zile va intra aerian şi maritim (în Spaţiul Schengen - n.r.). Normal că va trebui o atenţie şi mai mare, vor fi provocări mai mari, fiind la început. Eu vă garantez că până la sfârşitul anului acesta, România va intra în Schengen terestru. Anul viitor, România nu va mai avea vize cu America, iar în 2026, România va intra în OECD, cel mai important proiect de ţară este aderarea la OECD”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Premierul a explicat şi ce înseamnă aderaraea la OECD, pentru România.
 
”Astea sunt cele mai importante lucruri pe care le au de făcut decidenţii din România. Ca să realizăm aceste lucruri trebuie să facem reformele din PNRR care sunt suprapuse cu reformele pentru aderarea la OECD. În momentul în care am itrat în OECD, România este alături de toate statele dezvoltate din lume. Poate să vină oricine să conducă România, nimeni nu o să mai întoarcă România din drumul ei, Vor veni cele mai mari investiţii odată cu aderarea la OECD, fiindcă e un mecanism, se face upgrade ca la softurile la calculator, ca să fii alături de statele dezcoltate. Îsta e viitorul României”, a subliniat Ciolacu.
 
De asemenea, prim-ministrul a subliniat că România este o ţară independentă energetic şi că va fi unul dintre cei mai mari exportatori de energie din Europa.
 
”Suntem independenţi energetic, am făcut faţă la toate provocările de acum, avem dezvoltpri prin PNRR, prin  Fondul de mediu, prin Fondul de modernizare, toate în derulare. România va fi unul dintre cei mai mari exportatori de energie din Europa, energie verde”, a adăugat Marcel Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.