Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, după discursul liderului UDMR Kelemen Hunor din plenul reunit, că îi pare rău că trei oameni de stat, trei lideri politici, n-am reuşit să găsească consensul. Din punctul meu de vedere, fiecare dintre noi a avut partea lui de vină, dar toţi trei am avut bună-credinţă, lucrurile nu se termină nici azi, nici mâine, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Premierul a spus după votul din Parlament că vor trebui începând de astăzi să pună în aplicare programul de guvernare asumat. ”Sunt ferm convins că dacă vom continua cu această bună credinţă şi vom asigura României această stabilitate politică, la sfârşitul mandatului în 2024, România nu va pierde ceea ce este mai important în acest moment, faptul că trebuie ăs facă reforme şi acest aproape ultim tren pe care îl reprezintă PNRR”, a mai afirmat Ciolacu. Întrebat ce relaţie va avea cu cei de la UDMR, după discursul lui Kelemen Hunor din plenul reunit, Ciolacu a spus: ”Sunt ferm convins că vom găsi împreună resursele umane, nu neapărat politice, de a depăşi acest moment. Am spus-o şi în plen, o spun şi acum - îmi pare rău că trei oameni de stat, trei lideri politici, n-am reuşit să găsim consensul. E foarte uşor să căutăm vinovaţi. Din punctul meu de vedere, fiecare dintre noi a avut partea lui de vină, dar toţi trei am avut bună-credinţă, lucrurile nu se termină nici azi, nici mâine", a declarat Ciolacu, după şedinţa plenului în care a primit votul de învestitură. Premierul a fost întrebat şi cum vede relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis. ”Va fi o relaţie instituţională şi de respect şi o voce comună a României", a spus Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.