Premierul Marcel Ciolacu a declarat că „suveranitatea şi integritatatea teritorială a României nu sunt negociabile”, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectele de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să salut votul de astăzi din Camera Deputaţilor prin care au fost respinse acele initiative toxice legate de autonomia Ţinutului Secuiesc şi autonomia culturală pe criterii etice. Suveranitatea şi integritatatea teritorială a României nu sunt negociabile. Cei care se agaţă de astfel de teme revizioniste desprinse din trecut nu înţeleg că drumul României este doar înainte. Mă bucur că Parlamentul a închis rapid acest subiect care ar fi folosit doar unor extremişti fără alte idei şi soluţii. În altă ordine de idei”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de joi a Guvernului.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, joi, într-o şedinţă de plen în regim hibrid, toate cele trei iniţiative legislative ale UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi autonomia culturală a comunităţii maghiare din România, depuse de UDMR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.