Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, după ce preşedintele Klaus Iohannis a criticat PSD, că agenda politicienilor nu corespunde cu cea a românilor şi că şeful statului se află în campanie electorală pentru PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul rând mă mir că mai trăim, după această prezentare a preşedintelui. Preşedintele  României este în continuare în campanie electorală pentru PNL. Nu îmi dau seama de normalitatea care şi eu mi-o doresc, eu văd că agenda  oamenilor este cu totul alta. Este criza coronavirusului, traiul mai scump, scumpirea euro. Avem în acest moment, clar, politicienii şi românii au agende diferite. Nu înţeleg de ce continuăm această campanie electorală, de ce  PNL nu îşi asumă guvernarea, mai ales că şi-a dorit-o atât de mult şi pe urmă să mergem la alegeri normal, la termen şi cine decid românii, aceea vor crea o majoritate în Parlament”, a declarat Ciolacu, miercuri seară, la Digi 24. 

Preşedintele social-democraţilor s-a întrebat şi ce reforme au făcut liberalii de când se află la guvernare.

”Am văzut şi atacul cu PNL care a pornit reformele. În afară de discursuri şi de vorbe, ar trebui să vorbim şi lucruri concrete. Aş vrea să ştiu ce reforme a pornit PNL. Şi în cele 25 de ordonanţe date în ultima noapte nu am regăsit nicio reformă, decât ordonanţa pe sănătate, numită ordonanşa morţii sau ordonanţa cu trotinetele. E clar că continuăm campania electorală. Îmi pare rău că preşedintele continuă campania electorală, rolul preşedintelui este cu totul altul, dar sperăm la un moment dat să intrăm într-o normalitate şi să avem o ţară normală. Nu aceasta este normalitatea”, a mai declarat Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la Gala ”Women in Economy 2020” că va uza în continuare, ” în ciuda opoziţiei celor rămaşi ancoraţi în trecut”, de toate prerogativele funcţiei prezidenţiale pentru a se asigura că iniţiativa antreprenorială rămâne unul dintre pilonii principali ai dezvoltării României.

”Dacă ne uităm la ceea ce a lăsat PSD în urmă, la politica nefastă a guvernelor din ultimii ani, care, deşi s-au intitulat „sociale”, au neglijat tocmai solidaritatea şi coeziunea, vedem inegalităţi crescute, analfabetism funcţional, un sistem medical dezechilibrat, o administraţie de multe ori ineficientă şi opacă”, a spus preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.