Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa Executivului, că aşteaptă de la ministrul Finanţelor un plan de măsuri, asumat, atât în ceea ce priveşte colectarea la bugetul de stat cât şi digitalizarea ANAF şi a sistemului vamal, cu termene clare de implementare a sistemului de e-facturare, sigiliul electronic, împreună cu radarul mărfurilor, facturi electronice pentru toate achiziţiile din sistemul publci, facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune. El a precizat că în mod categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat în deschiderea şedinţei de Guvern că ”categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România”.

”Mai mult, ştim cu toţii că în cererea de plată numărul 4, este nevoie de o reformă fiscală. Dar, până la reforma fiscală, aştept de la ministrul Finanţelor un plan de măsuri administrativ, asumat, atât în ceea ce priveşte colectarea la bugetul de stat cât şi planul concret, prevăzut şi el, în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF şi a sistemului vamal”, a anunţat premierul.

Ciolacu a precizat că ”vrea să ştie termene clare de implementare a sistemului de e-facturare, sigiliul electronic, împreună cu radarul mărfurilor, facturi electronice pentru toate achiziţiile din sistemul publci, facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune, aici le ştim cu toţii, flori, fructe şi legume”, a spus premierul.

El a cerut şi un plan de măsuri administrativ şi legislativ.

”Presupun că cel legislativ să fie prezentat cu tot cu avize de la colegii noştri din Guvernul României”, a spus Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.