Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în deschiderea şedinţei Executivului, că de astăzi, încep să livreze din obiectivele majore ale acestei guvernări, prin aprobarea ordonanţei de urgenţă ce introduce mecanismul prin care stopăm creşterea preţurilor la alimentele de bază. El a arătat că prin măsura de ieftinire a celor 14 alimente de bază Guvernul ajută la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii. Premierul a mai anunţat că Executivul aprobă astăzi şi o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De astăzi, începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări, aprobăm ordonanţa de urgenţă ce introduce mecanismul prin care stopăm creşterea preţurilor la alimentele de bază. Este prima ţintă importantă enunţată şi asumată de acest Guvern şi mă bucur că am reuşit în doar două săptămâni să avem ordonanţa pe masa Guvernului”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că este prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază. În acest fel, ajutăm la creşterea puterii de cumpărare pentru toţi românii”, a mai spus el, precizând că le mulţumeşte marilor retail-ieri, care au fost ”partener onest şi corect”.

”Am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creşteerii preţurilor a devenit un obiectiv comun”, a arătat premierul. Şeful Executivului a mai anunţat că este doar un prim pas.

”Nu putem spera să avem alimente mai bune, la preţuri decente, doar limitând temporar adaosurile comerciale. Trebuie să susţinem creşterea producţiei şi a procesării. De aceea împreună cu colegii mei aprobăm astăzi şi o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare”, a spus Ciolacu.

Premierul a spus: ”De fapt, concretizăm viziunea noastră despre productivism şi patriotism economic. Lupta contra inflaţiei şi protejarea nivelului de trai al românilor reprezintă preocuparea centrală a acestei guvernări”.

”Mă bucur că şi Parlamentul ne ajută în privinţa energiei, cu o lege votată recent! A fost redus de la 1.300 lei la 900 lei pe megawat preţul maxim de decontare pentru energia electrică cumpărată de furnizori şi vândută clienţilor la preţ plafonat. Asta reduce mult presiunea pe buget şi ne permite să luăm decizii ce produc mai multă echitate socială”, a mai declarat Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.