Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la sediul partidului, că astăzi va avea loc o şedinţă a Consiliului Naţional în care se va decide cine este premierul PSD, şi a precizat că există deja decizia privind rotaţia premierilor, şi că este logic, după votul românilor la alegerile parlamentare, ca PSD să dea primul premierul. În plus, Ciolacu şi-a exprimat speranţa că Florin Cîţu va înţelege această normalitate, ”că nu poate să vină în acest moment premierul României, după ce a fost demis”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuţii în ceea ce priveşte prim-ministru”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că îşi doreşte un program de guvernare cu priorităţi pentru pregătirea valului 5 al pandemiei şi apoi un program de guvernare pe termen mediu, până în 2024. 

”Astăzi, mai mult ca sigur se va finaliza acest program de guvernare”, a spus preşedintele PSD. 

PSD va face un Consiliu Politic Naţional, în care va decide premierul desemnat din partea PSD.

”Important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese naţionale. Trebuie să ţinem cont, în primul şi în primul rând, de voinţa românilor. Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile parlamentare. Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins că vom avea o coaliţie funcţională şi vom guverna pentru români”, a spus Ciolacu.  

Preşedintele PSD a spus că există deja o decizie privind o rotaţie, şi este normal să avem şi un premier desemnat. 

Întrebat dacă PSD va accepta în această rotaţie să dea al doilea premier, la rotaţie, el a spus: ”Revin la voturile românilor. Este logic, atâta vreme cât PSD a câştigat alegerile, este normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la PSD”, precizând că se va negocia, astfel încât să nu iasă nimeni ”păcălit”. 

Ciolacu a mai spus că speră ca astăzi să încheie aceste negocieri şi nu a dorit să răspundă dacă îl acceptă pe Florin Cîţu ca premier. 

”Vreţi să vă răspund în fiecare dimineaţă la aceeaşi întrebare şi să creăm o tensiune, în ceva ce dorim să construim? Nu vă mai răspund, că am obosit. Intrăm într-o normalitate şi sunt ferm convins că şi domnul Cîţu va înţelege această normalitate, că nu poate să vină în acest moment premierul României, după ce a fost demis, şi atunci cu certitudine ne vom înţelege”, a spus Marcel Ciolacu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.