Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că PSD nu consideră oportună declanşarea de către partid unui proces de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, el argumentând că România se confruntă cu o criză sanitară şi cu una economică. Ciolacu afirmă că nu s-a creat "o masă critică în Parlament” pentru un astfel de demers. "Cred că nici Orban nici domnul Barna sau domnul Cioloş nu vor iniţia un astfel de demers”, adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aflat de la domnul Orban astăzi că Iohannis a încălcat Constituţia. Ne spune jumătăţi de măsură. De ce nu începe o suspendare a preşedintelui?”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3. 

El este sceptic că la nivelul Parlamentului s-ar putea forma, în prezent, o majoritate, "o masă critică" care să voteze suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţie. 
 
"Eu nu cred că în acest moment se va crea o majoritate pentru suspendarea lui Iohannis, haideţi să ajungem în acel moment.( ...) PSD-ul a iniţiat două suspendări cu domnul Băsescu. Aşteptăm acum pe domnul Orban, că am văzut că e foarte supărat pe preşedinte sau USR-ul foarte supărat pe preşedinte să iniţieze un astfel de demers. (...)  PSD-ul nu va iniţia un astfel de demers în acest moment. Cred că nici Orban nici domnul Barna sau domnul Cioloş nu vor iniţia un astfel de demers", a susţinut el.
 
Întrebat dacă, în opinia sa, alegătorii PSD ar dori suspendarea preşedintelui din funcţie, Ciolacu a răspuns: "la câte s-au întâmplat, cred că nu numai electoratul PSD-ului, multă lume din România şi-ar dori suspendarea”.
 
Fostul lider PNL Ludovic Orban a avertizat luni că, dacă cineva îşi închipuie că poate să-i închidă gura după ceea ce s-a întâmpplat sâmbătă şi duminică, înseamnă că nu îl cunoaşte. El a afirmat că au fost cele mai grave încălcări le normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani. ”Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu”, a mai comentat Ludovic Orban.
 
”Aţi văzut cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu: preşedintele României. Practic toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că ei şi-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate de la preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu. E adevărat că am avut informaţii de la toţi membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiţi preşedinţi. În schimb, toate lucrurile astea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres şi prin mesajul pe care l-a adresat congresului. Ăla a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban.
 
El a precizat că le-a cerut scuze multor omâni care l-au abordat direct şi i-au bătut obrazul că i-a convins să voteze cu Klaus Iohannis.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.