Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la Parlament, că el nu susţine vreo majorare de taxe, nici anul acesta şi nici anul viitor, însă şi în programul de guvernare şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă asumat de către domnul Ghinea şi foştii colegi de coaliţie de dreapta sunt trecute toate aceste măsuri. Liderul PSD a anunţat că se va discuta în coaliţie despre Codul Fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Anul acesta, eu nu susţin nicio majorare de taxe. Nici anul viitor nu susţin vreo majorare de taxe. În schimb, şi în Programul de guvernare şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă asumat de către domnul Ghinea şi foştii colegi de coaliţie de dreapta sunt trecute toate aceste măsuri”, a spus Marcel Ciolacu.

El a continuat: ”Noi le-am aflat, şi eu, şi dumneavoastră, mai târziu, când nu au mai fost secrete. Cred că am lămurit lucrurile şi Codul Fiscal va intra într-o discuţie în coaliţie, prevăzută în Programul de guvernare această discuţie şi, mai mult, este un jalon din PNRR". 

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, recent, într-un interviu acordat Hotnews, modificarea Codului fiscal, de la jumătatea anului, în ideea de a intra în vigoare din 2023, după ce va exista o dezbatere cu toţi actorii implicaţi. Ministrul a spus că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini. 

Adrian Câciu a revenit, ulterior, într-o conferinţă de presă, şi a declarat că statul şi-a asumat, prin PNRR, o reformă care vizează revizuirea unor tipuri de impozite. El a arătat că nu este adeptul introducerii de noi taxe, ci avansează ideea ”ajustării” regimului fiscal în unele zone ale economiei, în special pe zona ”informală” a acesteia. 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu i-a răspuns actualului titular al portofoliului Finanţelor, Adrian Câciu, care a lansat ideea modificării Codului Fiscal în sensul supraimpozitării persoanelor care au mai multe bunuri, Cîţu afirmând că astfel de propuneri îi amintesc de comunism şi că oamenii care au succes nu trebuie penalizaţi.

"Mi se pare aberantă o astfel de declaraţie - am auzit o maşină, o familie, m-am adus aminte de comunism. Nu ne vom întoarce în comunism atât timp cât Partidul Naţional Liberal este în acest compromis la guvernare", subliniază el. Referindu-se la decizii luate la nivel de minister al Finanţelor, Cîţu afirmă că "dacă cineva este azi acolo şi nu poate, să spună, că vin alţii care pot".

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.