Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, despre ameninţările oficialului rus privind distrugerea podului Galaţi-Giurgiuleşti că aum vedem cât de importantă este apartenenţa noastră la NATO. ”Mai vedem anumiţi lideri politici care vin şi propun românilor să ieşim şi din UE, uitând că de la UE am avut peste 54 de miliarde, până acum, care se regăsesc în infrastructura şi dezvoltarea acestei ţări”, a mai spus premierul, el adăugând că avem obligaţia de a oferi securitate şi Republicii Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum vedem cât de importantă este apartenenţa noastră la NATO. Mai vedem anumiţi lideri politici care vin şi propun românilor să ieşim şi din Uniunea Europeană, uitând că de la UE am avut peste 54 de miliarde, până acum, care se regăsesc în infrastructura şi dezvoltarea acestei ţări”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

El a precizat că uităm cât de important este NATO şi umbrela NATO în acest moment, mai ales într-o criză de securitate regională majoră pentru întreaga Europă, având un conflict în Europa în anul 2023.

”Poate când îi mai vedeţi că exprimă astfel de păreri, îi întrebaţi ce vor pune în loc, poate au ei alte concepte. O ameninţare cred că doar de testare, era obligatoriu ca statul român să aibă o reacţie, am văzut că a avut şi Ministerul de Externe şi am avut şi eu, ca şi român. Avem obligaţia de a oferi securitate şi Republicii Moldova, vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, la fel ca şi mine, la fel ca şi dvs şi am această obligaţie”, a completat premierul.

Ministerul român al afacerilor Externe a reacţionat joi, după ce liderul prorus din Herson a ameninţat cu atacarea podului rutier peste prut Galaţi - Giurgiuleşti, MAE afirmând că astfel de declaraţii sunt inacceptabile, iar atacarea infrastructurii civile este crimă de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.