Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi că nu putem sta cu mâna în sân, pentru că după cinci luni 2,33% deficit bugetar nu este de joacă. El a precizat că este în interesul României să gestionăm deficitul bugetar, pentru a nu afecta investiţiile, şansa noastră pentru dezvoltare pe termen lung şi a precizat că planulde măsuri la care lucrează şi care urmează să fie aprobat la nivelul coaliţeii vizează să închidem anul bugetar la nivelul ţintei de deficit asumate cu Comisia Europeană, 4,4% din PIB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o realitate, sunt cinci luni de restricţie bugetară, 2,33% din PIB, deficitul bugetar, 37 de miliarde de lei, aceasta este realitatea astăzi. Nu putem sta cu mâna în sân, pentru că după cinci luni 2,33% deficit bugetar nu este de joacă şi tocmai de aceea încă de la audieri şi din primele zile de mandat şi aceasta este a doua săptămână de când am preluat mandatul, m-am concentrat pe acest plan de măsuri care urmează să fie agreat la nivelul coaliţiei şi să putem să gestionăm corespunzător riscul de deficit bugetar”, a spus Marcel Boloş, la sediul PNL. 

Ministrul Finanţelor a arătat că ”este în interesul României să gestionăm deficitul bugetar, pentru a nu afecta investiţiile care sunt şansa noastră pentru dezvoltare pe termen lung”.

”Aceasta este abordarea corectă în prezent pentru ca acest plan de măsuri să intre în vigoare şi să putem să închidem anul bugetar la nivelul ţintei de deficit asumate cu Comisia Europeană, 4,4% din PIB”, a precizat ministrul. 

Boloş a menţionat că pe fiecare scenariul pe care l-au luat în discuţie au şi impactul bugetar corespunzător.

”Ar fi nedrept să vă spun acum măsuri din planul pe care îl avem în vedre şi după aceea ele să nu fie puse în aplicare, mai mult, să inducem această stare de panică în rândul contribuabililor, dar este o certitudine că acest plan trebuie pus”, a precizat Boloş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.