Marcel Boloş a primit, miercuri, aviz favorabil în comisiile parlamentare pentru portofoliul Ministerului de Finanţe, cu 30 de voturi ”pentru”, 10 ”împotrivă” şi 3 abţineri. Ministrul a arătat că îşi propune ca ţinta de deficit să fie de 4,4 % din PIB şi a arătat că nu vrea să ajungem în situaţia ca România să aibă blocaţi banii europeni din cauza procedurii de deficit excesiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul a declarat în cadrul audierii că banii din schemele de ajutor de stat vor fi daţi pentru zona activităţilor economice cu valoare adăugată mare.

Marcel Boloş a arătat că îşi propune ca ţinta de deficit să fie de 4,4 % din PIB şi 112 miliarde de euro volum de investiţii.

”A rămâne fără măsuri suplimentare pe zona de sustenabilitate a finanţelor publice înseamnă o nerespectare a ţintei de deficit, iar asta înseamnă pe cale de consecinţă, regulamentul spune foarte clar privind PNRR, că se suspendă banii europeni. Nu vreau să ajungem în această situaţie în care România să aibă blocaţi banii europeni din cauza procedurii de deficit excesiv”, a arătat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.