Noul ministru al Digitalizării, Marcel Boloş a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că prioritatea ministerului său este realizarea cloud-ul guvernamental, în şedinţele viitoare urmând a fi prezentat un plan de acţiune şi măsurile privind guvernanţa corporativă. Rostul cloud-ului guvernamental este acela de a asigura digitalizarea serviciilor publice, a mai spus ministrul Boloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Digitalizării, Marcel Boloş a afirmat în şedinţa de guvern, că se concentrează pe infrastructura specifică digitalizării, acesta fiind proiectul cel mai complex, cloud-ul guvernamental, în şedinţele viitoare urmând a fi prezentat un plan de acţiune şi măsurile privind guvernanţa corporativă.

”Continuând pe linia digitalizării, rostul cloud-ului guvernamental este acela de a asigura digitalizarea serviciilor publice”, a spus noul ministru, arătând că se află în diferite stadii pe la ministerele de specialitate, dar, odată cu realizarea acestui cloud şi al interoperaţionalizării bazelor de date, trebuie să fim în situaţia în care certificatele digitale pot fi listate electronic de către beneficiarii serviciilor publice”. 

Marcel Boloş a mai spus că mai are şi componente de digitalizare pe mediul de afaceri, unde sunt alocati peste 500 de milioane de euro pentru ceea ce înseamnă digitalizarea, 7.500 de companii fiind incluse în grupul ţintă, cu componente de digitalizare, precum şi cele două servicii publice, sănătate şi educaţie. 

”Sper într-o bună colaborare cu miniştrii, pentru că aduc o valoare adăugată pe cele oduă servicii publice”, a arătat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.