Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă că a finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Ministrul mai spune că se reorganizează activitatea Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare şi se reorganizează şi Direcţia generală executări silite. El subliniază că ”acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a se asigura că ajung să colecteze eficient acei bani care trebuie să meargă către investiţii, funcţionarea instituţiilor medicale, pensii, alocaţii, nu în economia neagră”. Ministrul mai spune că au făcut un nou pas important şi spre digitalizarea vămii române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcţia specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătăţirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii. În plus, asigurăm operaţionalizarea structurilor teritoriale judeţene care urmăresc combaterea activităţilor economice ilicite. Astfel, se vor putea desfăşura permanent, la orice oră, acţiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar şi în orice loc, indiferent de forma sub care se desfăşoară activităţi economice”, anunţă ministrul Finanţelor pe Facebook. 
 
Marcel Boloş arată că ”reorganizează activitatea Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare şi pentru a avea o organizare mai fluidă”. 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
 
”De asemenea, se reorganizează Direcţia generală executări silite, pentru a accelara procedurile de valorificare a bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului”, precizează ministrul.
 
El subliniază că ”acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a se asigura că ajung să colecteze eficient acei bani care trebuie să meargă către investiţii, funcţionarea instituţiilor medicale, pensii, alocaţii, nu în economia neagră”. 
 
Ministrul spune că au făcut un nou pas important spre digitalizarea vămii române.
 
”Autoritatea Vamală Română a operaţionalizat un nou sistem, complet digital, care va permite o gestionare mai eficientă şi mai sigură a tranzitului de mărfuri. Aşadar, operatorii nu vor mai umbla cu hârtiile după ei. Acest nou sistem face tranzitul de mărfuri mai eficient şi mai sigur, reducând timpii de aşteptare la birourile vamale. Un aspect pe care nu suntem prea des obişnuiţi să îl auzim este că România nu doar că a implementat acest sistem, ci s-a clasat pe primul loc între statele membre UE, având cea mai mică rată de erori din blocul european. Deci felicitări echipelor de proiect ale AVR şi CNIF care s-au ocupat de implementarea sistemului”, arată ministrul Boloş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.