Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European Manfred Weber afirmă într-o postare pe Twitter că nominalizarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier este o veste bună, că este necesară deschiderea unui nou capitol în relaţia dintre România şi Europa şi că premierul desemnat poate conta pe întregul sprijin al PPE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Veşti bune vin din România, unde preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru postul de prim-ministru. Avem nevoie să deschidem un nou capitol între România şi Europa, pe baza încrederii reciproce şi solidarităţii. Poate conta pe sprijinul nostru deplin”, scrie Weber, care postează şi o fotografie în care apare alături de Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi nominalizarea liderului PNL Ludovic Orban pentru postul de premier, precizând că guvernul va avea un mandat scurt. Ludovic Orban, prezent alături de preşedinte la declaraţia de presă, a dat asigurări că va pune toată experienţa, toată energia în slujba interesului public. Orban trebuie să prezinte în 10 zile lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului. La final, Preşedintele i-a urat inspiraţie şi succes.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.