Preşedintele comisiei de control a SRI, Claudiu Manda, a declarat marţi că tot protocolul încheiat între Parchetul instanţei supreme şi SRI va fi declasificat, dar numai după ce Parchetul General îşi va da acordul în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am informat comisia că am avut încă o discuţie cu domnul director al SRI. Faţă de situaţia anterioară, în urma unei analize, a ajuns la concluzia că toate articolele din protocol pot să fie declasificate şi prezentate spaţiului public. Deci, în ceea ce priveşte SRI, nu mai există niciun fel de element în care să nu fie de acord şi a rămas ca în cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine dimineaţă SRI să trimită către PICCJ acordul lor de a desecretiza şi solicitarea lor de acord din partea Parchetului de a desecretiza", a spus Claudiu Manda.

Manda mai spune că protocolul este încheiat între Parchetul General şi SRI, afirmând că, pentru a fi desecretizat, Parchetul trebuie să îşi dea acordul.

"Ne-am uitat din nou pe protocol, este încheiat între Parchet şi SRI, şi nu între SRI şi Parchet, are număr secret la SRI şi număr secret la Parchet şi este clar că va fi nevoie şi de acordul Parchetului pentru a fi desecretizat şi prezentat publicului. Motiv pentru care vom avea o discuţie cu cei din conducerea SRI pe acest subiect, nu mai avem de ce să avem această discuţie, pentru că toate articolele şi tot protocolul va fi prezentat publicului după ce va fi de acord şi Parchetul", a mai spus acesta. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.