Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat joi că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a confirmat faptul că Traian Băsescu ştia de existenţa acestor protocoale, dar nu şi de conţinutul lor. Manda a mai spus că fostul prim-adjunct al directorului SRI a confirmat şi că s-au obţinut mandate de securitate de la judecători, noaptea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manda a susţinut că Florian Coldea a confirmat în faţa comisiei că Traian Băsescu ştia de existenţa protocoalelor SRI, dar nu şi ce conţineau acestea

“(…) A spus că da, ştia de existenţa lor (a protocoalelor – n.r.), dar nu de conţinutul lor. Tăriceanu nu mai era premier şi (membru – n.r.) în CSAT, a spus că nu ştie sau nu poate confirma că domnul Tăriceanu ar fi ştiut”, a spus Manda.

Senatorul PSD a mai spus că Florian Coldea a fost întrebat dacă s-au obţinut mandate pe securitate naţională de la judecători noaptea şi răspunsul a fost afirmativ.

„Răspunsul domnului Coldea a fost că da. În condiţii de urgenţă maximă, s-a procedat şi în aşa fel. Aceste solicitări de urgenţă au existat doar pe infracţiuni de spionaj terorism sau şi pe cele de corupţie sau de evaziune fiscală. Nu vreau să greşesc, din ce mi-am notat este că şi în astfel de cazuri au existat situaţii în care au ajuns la un procuror anume desemnat sau la un judecător noaptea pentru a obţine un astfel de mandat de securitate naţională”, a mai explicat Claudiu Manda.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.