Preşedintele Republlicii Moldova, Maia Sandu, face, joi, o vizită în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, şi va discuta cu oficialii de la Bucureşti despre situaţia de securitate din Republica Moldova şi despre aderarea la UE. Vizita are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la declanşarea conflictului armat din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Joe Biden s-a întâlnit cu Maia Sandu şi a reafirmat sprijinul ferm al SUA pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova

 

”Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, merge joi, 23 februarie, în România la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Din delegaţia de la Chişinău face parte şi Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, iar pe agendă sunt prevăzute întrevederi şi cu alţi oficiali români”, a transmis Preşedinţia Republicii Moldova, într-un comunicat de presă.

 

Instituţia a menţionat că Maia Sandu va discuta, la Bucureşti, despre cooperarea bilaterală, situaţia de securitate a ţării şi despre aderarea la Uniunea Europeană.

 

Potrivit anunţurilor oficiale de la Bucureşti, Maia Sandu va fi primită de către preşedintele Klaus Iohannis şi de către premierul Nicolae Ciucă.

 

CITEȘTE ȘI UPDATE: Joe Biden vorbeşte despre libertate, de la Varşovia, la un an de la invazia declanşată de Putin în Ucraina: „Doamnă preşedinte Sandu, suntem mândri astăzi să stăm alături de dvs.” / Art. 5 e un jurământ solemn- VIDEO

 

Vizita are loc cu o zi înainte de împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia, dar şi la o zi după summitul B9 de la Varşovia.

 

Liderii europeni, dar şi preşedintele SUA, Joe Biden, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au transmis susţinerea pentru Maia Sandu şi Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.