MAE a transmis, joi, că protestează ferm faţă de incidentul generat de prăbuşirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene în noaptea de miercuri, într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe anunţă că îl va convoca pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Afacerilor Externe protestează ferm faţă de incidentul generat de prăbuşirea necontrolată a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene în noaptea de 13/14 decembrie a.c., într-un perimetru nelocuit aflat la circa 4 km amonte de localitatea Grindu. Acesta reprezintă o nouă violare a spaţiului aerian al României, contrar dreptului internaţional”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

”Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene, precum şi a escaladării iresponsabile de către Federaţia Rusă a situaţiei de securitate inclusiv la frontiera dintre România şi Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri împotriva obiectivelor civile, care încalcă normele de drept internaţional umanitar şi sunt considerate crime de război”, se mai arată în comunicatul oficial.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a informat şi se consultă cu aliaţii NATO asupra evoluţiilor de la frontiera dintre România şi Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi.

”De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse”, precizează ministerul.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă, joi, că a fost găsit un crater de 1,5 metri adâncime, ca urmare a prăbuşirii necontrolate a unei drone utilizate în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene. Anterior, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, în zona Grindu, judeţul Tulcea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.