Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat, miercuri, în declaraţiile comune cu preşedintele Klaus Iohannis, de la Baza Kogălniceanu, că singura soluţionare posibilă a conflictului este fie o victorie militară a Ucrainei, fie la un moment dat o discuţie, pentru că este singura soluţie care să permită ajungerea la un acord între cele două state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă din pirma zi, Franţa a spus clar că Rusia este ţara agresoare şi că duce un război de agresiune împotriva Ucrainei şi a poporului ucrainean şi că nu respectă nici integritatea şi nici suveranitatea ucraineană. Am condamnat ferm acest război, în toate structurile internaţionale şi am luat măsuri”, a spus Macron. 

Preşedintele francez a precizat că dificultatea actuală, pe care a discutat-o şi cu preşedintele Klaus Iohannis, este că ”denunţăm această situaţie, sancţionăm Rusia şi susţinem ucrainenii să se lupte, dar să fim lucizi şi să constatăm că noi nu ne lansăm într-un război, nu suntem într-un război cu Rusia”. 

”Singura soluţionare posibilăa conflictului este fie o victorie militară a Ucrainei, fie la un moment dat o discuţie, pentru că este singura soluţie care să permită ajungerea la un acord între Ucraina şi Rusia. Este o chestiune de bun simţ. sunt frapat că există o formă de escaladare verbală, fără să se tragă consecinţele acestor declaraţii. Eu încerc să fiu coerent în ceea ce spun şi cu situaţia de pe teren”, a mai arătat Macron. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.