Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut duminică, o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe egiptean, Sameh Shoukri în care a solicitat sprijinul omologului egiptean pentru ca atunci când punctul de frontieră de la Rafah va fi din nou funcţional să trateze cu prioritate solicitările autorităţilor române de evacuare a cetăţenilor români

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul convorbirii, cei doi miniştri au exprimat îngrijorare faţă de situaţia umanitară critică din Fâşia Gaza şi au convenit coordonarea eforturilor pentru introducerea ajutorului umanitar în enclavă. Totodată, cei doi interlocutori s-au referit la situaţia cetăţenilor români şi membrilor de familie care au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza”, precizează MAE într-un comunicat. 

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, cu acest prilej, ministrul român al afacerilor externe a solicitat sprijinul omologului egiptean pentru ca atunci când punctul de frontieră de la Rafah va fi din nou funcţional să trateze cu prioritate solicitările autorităţilor române de evacuare a cetăţenilor români. 

”De asemenea, a reiterat faptul că Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să asigure sprijinul consular în vederea evacuării în bune condiţii a cetăţenilor români şi membrilor de familie care au solicitat acest lucru. Oficialul egiptean a dat asigurări că autorităţile de la Cairo acordă o atenţie deosebită solicitării de evacuare a cetăţenilor români din Fâşia Gaza”, mai precizează MAE. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.