Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, afirmă, miercuri seară, că PSD nu s-a opus derulării procedurilor moţiunii de cenzură nici măcar atunci când demersul a fost îndreptat împotriva unui Executiv social-democrat. Orban susţine, întrebat fiind când se va vota moţiunea, că acest lucru se va întâmpla atunci când „o să-şi iasă din boicot reprezentanţii PSD şi unii dintre colegii” săi din PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, miercuri seară, într-o emisiune televizată, dacă joi se va citi, în Parlament, moţiunea de cenzură semnată de parlamentarii USR-PLUS şi AUR, preşedintele Camerei Deputaţilor. Ludovic Orban, a răspuns: ”Aşa e constituţional şi regulamentar”. 
 
”În termen de maxim cinci zile de la depunerea moţiunii, se citeşte. Se votează când o să hotărască  Birourile Permanente Reunite. Când o să-şi iasă din boicot reprezentanţii PSD şi unii dintre colegii mei. Trebuie să înţeleagă că aici nu ne jucăm cu Constituţia şi cu de-astea, aici este o obligaţie constituţională. Nimeni nu poate să blocheze procedura de adoptare a moţiunii de cenzură”, a afirmat Ludovic Orban miercuri seară, la B1 Tv. 
 
În ceea ce priveşte dubiile privind semnăturile de pe documentul moţiunii, preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că atunci când semnăturile transmise online au fost certificate din punctul de vedere al autenticităţii prin completarea semnăturile online cu cele olografe, ”nu mai există niciun fel de dubiu privind semnăturile”.
 
”Semnătura e un act de voinţă personală care nu poate fi contestat decât de persoana care a semnat. A trecut o perioadă de patru zile în care niciunul dintre parlamentarii care au semnat nu a anunţat că şi-a retras semnătura. Adică ce doreşti mai mult? Asta e pur şi simplu aşa: hai să găsim nişte bazaconii pe care să le spunem în spaţiul public care nu au nicio legătură cu realitatea. (...) Ştiţi ce mă surprinde? PSD nu a avut atâta cerbicie în boicotarea derulării procedurilor unei moţiuni de cenzură nici măcar când a  fost vorba de guvernele PSD”, a mai afirmat liderul PNL. 
 
În ceea ce priveşte ieşirea din criza guvernamentală, liderul PNL afirmă: ”Din punctul meu de vedere nu există decât o soluţie pentru Partidul Naţional Liberal şi anume refacerea coaliţiei de guvernare care s-a format după alegerile Parlamentare”.
 
Executivul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR. 
 
Executivul acuză că verificarea condiţiilor de validitate ”nu a avut niciodată loc cu privire la cele 124 de semnături depuse în data de 3 septembrie 2021 şi nici cu privire la cele 34 de semnături depuse în data de 6 septembrie 2021, care vizau tot moţiunea de cenzură depusă în 3 septembrie 2021, toate fiind comunicate in corpore Guvernului de către Preşedintele Camerei Deputaţilor în data de 7 septembrie 2021”
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.