Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că PSD se trezeşte în campanie să spună că dă către diferite categorii, către pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa II de muncă, către profesori, către persoanele cu dizabilităţi, către autorităţile locale, însă singurul lucru pe care este capabil PSD să-l dea este să dea ţeapă românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Iarăşi, PSD se trezeşte în campanie să spună că dă către diferite categorii, către pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa II de muncă, către profesori, către persoanele cu dizabilităţi, către autorităţile locale. Singurul lucru pe care este capabil PSD să-l dea este să dea ţeapă românilor. Readuc aminte că PSD nu recalculează pensiile pentru cei din grupa I şi grupa II de pensii. PSD, de când a venit la putere, a furat creşterea de pensii la care aveau dreptul toţi cei angajaţi în grupa I şi grupa II de muncă şi care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011, prin celebra HG 191 şi prin refuzul de a recalcula pensiile celor care au muncit în grupa I şi grupa II de muncă, după data de 1 ianuarie 2017. Repet, PSD a furat creşterea de pensii la care aveau dreptul cei care au muncit în grupa I şi grupa II de muncă şi care ar fi trebuit să beneficieze de această creştere a pensiilor de pe 1 ianuarie 2017, de când a venit PSD la putere”, a declarat Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Liderul PNL a mai precizat că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, promite să plătească profesorilor drepturile salariale pe care le-au câştigat le-au câştigat în instanţă.

„În 2018 şi la dezbaterea Legii bugetului de stat pe 2019, Partidul Naţional Liberal a formulat un amendament pentru a asigura resursele financiare necesare pentru a plăti în cursul anului iniţial, 2018, acum în cursul anului 2019, pentru a plăti aceste drepturi de natură salarială, pe care statul român trebuie să le plătească ca urmare a hotărârilor judecătoreşti şi, ce să vezi, surpriză! Majoritatea PSD-ALDE a votat împotriva amendamentului PNL de a asigura banii necesari pentru a putea plăti aceste drepturi salariale câştigate în instanţă, iar acum, în campanie electorală, ministrul Educaţiei spune că le plăteşte aceste drepturi”, a adăugat Orban.

El a spus că ministrul Dezvoltării şi liderii PSD dau dovadă de neruşizare, promiţând că „dau bani din fantomaticul Fond de dezvoltare şi investiţii, unde la butoane se află Darius Vâlcov, prin intermediul Comisiei de prognoză, unde nu există niciun leu în bugetul de stat şi care Fond se va alimenta din împrumuturi de la trezorerie”.

”Au început să împartă promisiuni către fiecare primar din ţara asta, că urmează să le fie finanţate proiecte din acest fantomatic Fond de dezvoltare şi investiţii”, a spus liderul PNL.

„De asemenea, repet ceea ce am mai spus şi în alte situaţii, persoanele cu dizabilităţi, asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi, deşi PSD le-a promis creşterea veniturilor, nu a alocat resursele bugetare pentru a garanta plata acestor drepturi către persoanele cele mai vulnerabile din societatea românească, aruncând această cheltuială în spinarea bugetelor locale, unde nu există resursele financiare pentru a face aceste plăţi, repet, către persoanele cele mai vulnerabile, persoanele cu dizabilităţi.  Asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi riscă să rămână fără banii la care au dreptul pentru că Guvernul PSD-ALDE a jefuit bugetele locale şi le pune în imposibilitatea de a avea resursele pentru a face aceste plăţi”, a mai declarat Orban.

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a declarat că „este o situaţie fără precedent în sănătate”.

„Este pentru prima dată când Guvernul PSDragnea pune în cârca directorilor de spitale plata creşterii cu 25% a salariilor promise de PSD în programul de guvernare. Niciodată, până acum, aceste creşteri nu au fost puse în sarcina spitalelor, care sunt obligate să plătească majorarea de 25% pentru toate categoriile din sănătate, din venituri proprii. Ce înseamnă asta? Înseamnă că, practic, sunt tăiaţi integral toţi banii pentru dezinfectanţi, pentru alimente, pentru materiale sanitare, pentru aparatura medicală, pentru tot ceea ce înseamnă buna desfăşurare a activităţii unui spital. Foarte grav  este faptul că deja în mai multe locuri din ţară, pacienţilor li se pune în vedere să îşi aducă medicamentele de acasă, practic, li se dă această listă şi sunt obligaţi să vină cu aceste medicamente de acasă. Însă, la fel de grav este faptul că, vedeţi şi dumneavoastră, intri sănătos în spital şi ieşi cu o boală sau intri cu o boală şi ieşi cu două. Practic, se pune în pericol sănătatea tuturor românilor care au nevoie de servicii medicale şi atragem atenţia, la modul cel mai serios, guvernului să respecte legea, să îşi respecte programul de guvernare şi să asigure această majorare de 25% de la bugetul de stat şi nu din veniturile proprii ale spitalelor. Sunt situaţii în care unităţi spitaliceşti nici nu au venituri proprii, deci acolo nu au de unde plăti chiar dacă ar dori să facă acest lucru. Ceea ce înseamnă că, practic, sunt puse în pericol şi salariile celor din sănătate cu excepţia medicilor şi asistenţilor, care primesc această diferenţă de la bugetul de stat”, a declarat deputatul PNL.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.