Ludovic Orban a afirmat că Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă trebuie să dea explicaţii cu privire la desemnarea lui Florin Roman în funcţia de ministru al Cercetării, poziţie din care a demisionat miercuri. Fostul preşedinte al liberalilor a adăugat că, în timpul negocierilor PNL pentru formarea unei majorităţi parlamentare după 6 decembrie, Florin Roman începuse să îşi facă in interiorul partidului campanie pentru a fi ministru al Dezvoltării, însă acest portofoliu a fost pierdut de către formaţiune în urma negocierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că pe tema desemnării domnului Roman ca ministru trebuie să vă răspundă domnul Cîţu şi cu domnul Ciucă”, a declarat Ludovic Orban, miercuri la Realitatea Plus.

Întrebat dacă nu el l-a promovat în funcţii pe Florin Roman, în perioada când era preşedintele PNL, Orban a răspuns: „Eu nu l-am susţinut pe domnul Roman pentru poziţia de ministru”.

„Pot să vă mai spun un alt lucru, că un premier chiar şi interimar poate să se documenteze cu privire la fiecare candidat la funcţia de ministru, de secretar de stat, de preşedinte de agenţii sau autoritate, şi poate să primească documente foarte serioase cu privire la activitatea, cariera profesională, studiile, etc. Eu nu l-am susţinut. Dimpotrivă, domnul Florin Roman a început să mă injure pe mine după negocierile pe care le-am purtat pentru că domnul Roman, în timp ce noi purtam negocieri pentru construirea unei majorităţi parlamentare după 6 decembrie, începuse să îşi facă campanie în interiorul partidului să fie ministru al Dezvoltării. Şi atunci când s-a pierdut Ministerul Dezvoltării la negocieri, a fost foarte supărat pe mine şi de atunci a început să mă atace. Nouă luni de zile m-a atacat constant. A fost omul care cred că a dus cea mai virulentă campanie împotriva mea, de cele mai multe ori cu calomnii, cu minciuni, spunând lucruri care nu nicio legatură cu realitatea politică”, a conchis Ludovic Orban.

Florin Roman a anunţat,  miercuri, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la scurt timp după ce ziarul Libertatea a publicat informaţia că acesta şi-a trecut în CV faptul că are licenţă la Universitatea „Babeş-Bolyai”, însă informaţia nu era adevărată.

Anterior, acelaşi ziar a dezvăluit că Roman şi-a trecut în CV o carte care nu există şi, mai mult, şi-a plagiat lucrarea de masterat. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri la Bruxelles, că a primit la Administraţia Prezidenţială demisia lui Florin Roman, din funcţia de ministru al cercetării, Iovării şi Digitalizării şi că această demisie va fi acceptată. Şeful statului a mai spus că va semna interimatul lui Virgil Popescu la acest minister.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.