Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că obiectivul liberalilor pentru această sesiune este demiterea Guvernului Dăncilă şi că partidul a constituit o echip de negociere cu celelalte formaţiuni parlamentare. El a spus că nu trebuie transformată moţiunea de cenzură într-o competiţie între forţele opoziţiei, care vrea să depună mai repede moţiune de cenzură, ci trebuie să hotărască de comun acord care este momentul cel mai favorabil în care există cea mai mare şansă ca această moţiune să primească voturi din zona majorităţii guvernamentale, pentru că altfel nu poate să treacă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat despre scrisoarea preşedintelui PMP Eugen Tomac care face apel la PNL şi USR să depună împreună moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă redactată de PMP, spunând că poate înţelege refuzul lor de a o semna pentru că a fost iniţiată de un alt partid, însă România are nevoie de un alt Guvern, aşa că opoziţia ar trebui "să strângă rândurile”.

”Partidul Naţional Liberal a stabilit ca obiectiv prioritar pentru această sesiune parlamentară demiterea Guvernului Dăncilă, în special ca un mijloc de a pune punct sistemului de dominaţie a lui Dragnea şi a camarilei sale. De asemenea, am decis constituirea unei echipe de negociere din partea Partidului Naţional, care să ducă discuţii şi tratative cu toate grupurile parlamentare, iar în cazul PSD cu parlamentari individual, astfel încât să încercăm să convingem cât mai mulţi parlamentari ai PSD să voteze moţiunea de cenzură”, a răspuns liderul PNL.

El a precizat că liberalii vor avea prima evaluare la sfârşitul acestei săptămâni, privitor la opţiunile care există astăzi la nivelul Parlamentului, şi în funcţie de aceasta evaluare vor decide paşii următori. 

”Deoarece opoziţia are la dispoziţie într-o sesiune parlamentară o singură moţiune de cenzură, acest instrument poltic trebuie utilizat cu foarte mare seriozitate, nu trebuie să transformăm moţiunea de cenzură într-o competiţie între forţele opoziţiei, care vrea să depună mai repede moţiune de cenzură, ci trebuie să hotărâm de comun acord care este momentul cel mai favorabil în care există cea mai mare şansă ca această moţiune de cenzură să primească votul din zona majorităţii guvernamentale, pentru că altfel nu poate să treacă. Vă repet, avem nevoie în afară de votul parlamentarilor din opoziţie, avem nevoie de votul a cel puţin 65 de parlamentari care sunt în arcul guvernamental, care s-au manifestat în Parlament până astăzi ca susţinători ai Guvernului”, a subliniat Ludovic Orban.

Referitor la faptul că Eugen Tomac spunea că acum ar fi momentul cel mai potrivit dat fiind criza pestei porcine, Orban a replicat: ”Domnul Tomac oricând doreşte poate să discute cu mine. De altfel am şi discutat şi am şi făcut o primă analiză a situaţiei în care se vede cu ochiul liber că mai este necesar să ne asigurăm de un sprijin exterior substanţial pentru ca această moţiune de cenzură să aibă şanse, altfel riscăm să depunem o moţiune de cenzură, să ne lipsim de dreptul de a depune moţiuni de cenzură. Riscăm, de exemplu, să reunim PSD, care la ora actuală este într-o frământare evidentă şi eu cred că trebuie lăsat să îşi scoată ochii, să adune resentimente ca urmare a meciurilor interne şi a răfuielilor cu cuţitele pe sub masă. Ca atare, vom evalua cu mare seriozitate, pentru că avem o mare responsabilitate ca Partid Naţional Liberal, deoarece este cel mai puternic partid al opoziţiei, să decidem momentul cel mai potrivit în care vom avea cea mai mare şansă de aduna voturi suplimentare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.