Premierul Ludovic Orban a afirmat sâmbătă, la Arad, că nu numai ne aflăm pe un plafon, dar a fost oprită creşterea cazurilor de Covid-19, precizând că numărul persoanelor diagnosticate este mai mic decât numărul de cazuri din ziua echivalentă a săptămânii trecute şI a dat ca exemplu ziua de 22 august când s-au înregistrat 1189 de cazuri, iar sâmbăta trecută au fost aproximativ 1.340

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a fost întrebat într-o conferinţă de presă dacă autorităţile vor lua noi măsuri pentru limitarea infecţiilor cu noul coronavirus.  
“Am o veste bună, care este vizibilă pentru cei care urmăresc. Nu numai că suntem pe un plafon, am oprit creşterea numărului de cazuri. Numărul de cazuri, persoane infectate, diagnosticate în ultimele şapte zile numărul de cazuri e mai mic decât numărul de cazuri din ziua echivalentă a săptămânii trecute. Şi astăzi avem o mie o sută şI ceva de cazuri faţă de 1.340 ceva de cazuri în sâmbăta trecută, adică în intervalul vineri, sâmbătă al săptămânii trecute”, a spus Orban.
El a menţionat că singura măsură este ca românii să respecte regulile, iar în acest mod va scădea numărul infectărilor.  
“Nu există decât o singură soluţie aici: cu cât mai mulţI români înţeleg să respecte măsurile, să respecte regulile, să se protejeze, cu atât numărul de infectări va scădea şi putem să ducem o viaţă normală pentru că ceea ce ne dorim noi este să ducem o viaţă normală, încetul cu încetul să se reia toate activităţile şi viaţa oamenilor să fie cât mai puţin afectată de această pandemie”, a mai declarat Orban.

Alte 1.189 de cazuri noi de COVID-19 au fost anunţate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, bilanţul îmbolnăvirilor fiind de 77.544. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 37 de decese - inclusiv al unei persoane cu vârsta între 20 şi 29 de ani - totalul fiind 3.233. 504 de pacienţi sunt la ATI.

Ninistrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că în privinţa numărului de cazuri de Covid-19 ţara noastră se află pe o pantă de stabilizare, dar că trebuie ca fiecare cetăţean să ajute prin respectarea regulilor pentru a putea ajunge pe o pantă descendentă. Ministrul Sănătăţii a fost întrebat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, cu i se pare bilanţul cazurilor din ultimele 24 de ore.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.