Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, miercuri seară, că moţiunea va fi depusă luni sau marţi, după ce se vor consulta toţi liderii partidelor implicate. Orban spune că 237 de parlamentari au semnat până în prezent moţiunea de cenzură, că se poartă în continuare discuţii cu alţi zece deputaţi şi senatori care ar putea susţine moţiunea, inclusiv de la PSD, şi că se aşteaptă ca numărul celor care vor vota documente să fie mai mare decât numărul semnatarilor. Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi intitulată ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” notează că Guvernul Dăncilă poate să fie numit guvernul şanselor ratate pentru România, reproşează Guvernului lipsa investiţiilor în infrastructură, sănătate şi educaţie, faptul că nu a elminat recursul compensatoriu în pofida tragediilor produse în România, că a transformat România într-o ţară nesigură pentru cetăţenii săi. ”Pentru Guvernul Dăncilă, incompetenţa combinată cu obedienţa este reţeta succesului în carieră!”, afirmă autorii textului. Ei promit un guvern suplu, european, cu 15 ministere, format dintr-o echipă de oameni competenţi, care au demonstrat profesionalism, integritate şi responsabilitate în întreaga lor carieră. Premierul Viorica Dăncilă afirmă că moţiunea de cenzură nu va trece nici de această dată, întrucât opoziţia vine "fără alternativă şi fără cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi". "Şi fiindcă nu poate exista susţinere pentru…nimic, nici această moţiune nu va trece", susţine Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Moţiunea de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”: Guvernul Dăncilă, guvernul şanselor ratate pentru România, cel mai nociv din ultimii 30 de ani. Viitorul cabinet, unul european cu 15 ministere
CITEȘTE ȘI Dăncilă: Moţiunea de cenzură cu care ne ameninţă opoziţia nu va trece nici de această dată

UPDATE 20:48 - Ludovic Orban: Luni sau marţi depunem moţiunea de cenzură

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, miercuri seară, că moţiunea va fi depusă luni sau marţi, după ce se vor consulta toţi liderii partidelor implicate.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a spus din nou, miercuri seară, la Digi 24, că s-au adunat 237 de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură şi că mai sunt discuţii cu alţi parlamentari.

”Astăzi am reuşit să strângem 237 de semnături, patru peste numărul de voturi necesar pentru reuşita moţiunii de cenzură. Peste acest prag continuăm discuţiile cu alţi zece parlamentari independenţi sau ai minorităţilor naţionale pentru a mări acest număr astfel încât să fim siguri că punem punct acest guvern. Nu am vorbit chiar cu toţi individual, dar am vorbit cu mulţi dintre ei şi am încredere că cine a semnat va vota moţiunea de cenzură şi că nu e posibil ca vreunul dintre parlamentarii implicaţi în acest demers să semneze şi după aia să nu voteze”, a declarat Orban.

Preşedintele PNL spune că este încrezător în reuşita moţiunii, mai ales că nimeni nu credea că parlamentarii din opoziţie se vor ”coagula”.

”Sun încrezător în reuşita acestei moţiuni de cenzură şi pe de altă parte vă readuc aminte că am anunţat la începutul sesiunii parlamentare că avem un calendar de negocieri, că ne-am stabilit ca obiectiv să strângem 232 de semnături ca o garanţie pentru reuşita moţiunii. Aproape nimeni nu a crezut că avem această capacitate de a coagula practic aproape toţi parlamentarii aflaţi în opoziţie şi iată că astăzi există 237 de parlamentari care au semnat pentru moţiunea de cenzură”, a declarat liberalul.

Ludovic Orban a mai precizat că luni sau marţi va fi depusă moţiunea de cenzură în Parlament.

”Depunerea moţiunii de cenzură va fi la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, nu pot să vă spun cu precizie pentru că este o decizie pe care trebuie să o luăm toţi liderii care susţinem acest demers. Oricum, va fi luni sau marţi, încă nu am stabilit cu precizie data pentru că încercăm să calculăm calendarul astfel încât să diminuăm la maxim posibilitatea PSD să facă o planificare care să dezavantajeze moţiunea”, a declarat Orban.

”Până astăzi avem cu patru semnături peste numărul de semnături necesare pentru trecerea moţiunii de cenzură. Avem aici 237 de semnături, în afară de aceste semnături avem angajate discuţii cu încă peste 10 parlamentari fie pentru semnături, fie pentru susţinerea moţiunii de cenzură prin vot. (…) Ne bazăm pe mai multe voturi decât pe numărul de semnături prezente” a declarat preşedintele PNL miercuri, la Parlament.

Acesta a precizat că cei zece parlamentari cu care încă se poartă discuţii pentru susţinerea moţiunii de cenzură sunt parlamentari independenţi, ai minorităţilor naţionale şi parlamentari PSD.
“Guvernul, după opinia mea, va fi demis. În momentul de faţă, atât din numărul de semnături cât şi din toate discuţiile pe care le-am avut, pentru că trebuie să ştiţi, că în afară de cei 237 de semnatari există posibilitatea ca foarte mulţi, chiar dacă nu au semnat moţiunea de cenzură, până la urmă să se decidă să voteze în favoarea moţiunii de cenzură. Din punctul meu de vedere, există toate şansele ca această moţiune de cenzură să fie adoptată şi Viorica Dăncilă să se întoarcă ca simplu cetăţean”, a afirmat Orban.
 
Întrebat ce urmează dacă moţiunea va fi votată şi guvernul va rebui să plece, liderul PNL a spus că sunt mai multe posibilităţi.
„Aş prefera să nu mă erijez în purtător de cuvânt  al altor formaţiuni politice. Cu siguranţă că am discutat posibile dezvoltări ulterioare moţiunii de cenzură. Nu se poate spune că există un acord deplin. Încă există diferenţe de opinii şi, oricum, important este să treacă moţiunea de cenzură şi să punem punct acestei guvernări nenorocite care face un rău imens  României. Ulterior, în conformitate cu prevederile constituţionale, preşedintele României va declanşa consultările şi în cadrul acestor consultări, dacă mai există diferenţe de opinie, vom căuta să găsim o soluţie care să facă bine României” a mai spus Ludovic Orban.
 
Liderul liberal a precizat că s-a ajuns la “un text final” al moţiunii, care va fi disctribuit parlamentarilor din opoziţie miercuri după amiază.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.