Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, înaintea summitului PPE de la Sibiu, că sunt forţe politice care contestă proiectul european, însă anunţă că liberalii vor lupta pentru a se asigura că ”Europa va rămâne unită”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În discursul de dinaintea deschiderii Summitului PPE de la Sibiu, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că este onorat să găzduiască un astfel de eveniment şi că, deşi unii politicieni contestă proiectul politic european, liberalii vor lupta alături de partenerii din PPE pentru a se asigura că Europa rămâne unită.

”Este o onoare pentru noi să putem să fim gazdele unui eveniment atât de important cum e Summitul PPE, un Summit care este fundamental pentru deciziile care se vor lua în continuare la nivel european. (…) Chiar dacă avem forţe poltice atât în România, cât şi în alte ţări europene, care contestă proiectul european, care pescuiesc în ape tulburi, care încearcă să câştige capital politic dintr-un război absurd cu instituţiile Uniunii Europene, cu UE, pun de multe ori la îndoială unitatea statelor europene, în ce ne priveşte pe noi vom lupta alături de partenerii din PPE să asigurăm în continuare că Europa va rămâne unită, că Europa va fi un loc în care fiecare cetăţean european va avea o viaţă decentă, va avea libertate, i se va respecta deminitatea ţi toţi cei care ocupă funcţii publice, indiferent unde ocupă aceste funcţii publice, la nivel local, judeţean, naţional sau european, sunt în serviciul cetăţeanului”, a spus Orban.

Liderul liberal a menţionat că data de 9 mai 2019, Sibiul şi România vor rămâne memorabile pentru viitorul Europei.

”Avem încredere că 9 mai, 2019, Sibiul şi România vor rămâne ca date si locuri memorabile pentru viitorul Europei pentru că deciziile care se vor lua aici vor oferi garanţia că Europa merge mai departe, că Europa va fi mai unită, mai competitivă şi va oferi garanţie fiecărui cetăţean al Uniunii Europene că va avea o viaţă în care cu adevărat să se bucure de beneficiile democraţiei şi apartenenţei la Uniunea Europeană”, a mai spus Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.