Liderul PNL Ludovic Orban a declarat în faţa celor peste 400 de delegaţi liberali participanţi la conferinţa de alegeri a liberalilor ieşeni că este convins că primarui Mihai Chirica şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe sunt nevinovaţi şi că aşteaptă cu încredere ca instanţa să le facă dreptate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţia lui Orban a stârnit aplauze puternice din partea celor prezenţi în sală.

"Chiar dacă nu sunt prezenţi în sală, vreau să-i salut şi pe Costel Alexe şi pe Mihai Chirica. Sunt convins că sunt nevinovaţi şi aştept cu nerăbdare dar şi cu încredere ca instanţa să le facă dreptate şi să arate care este adevărul", a afirmat liderul PNL Ludovic Orban.

Primarul PNL al Iaşiului Mihai Chirica este vizat în mai multe dosare, una dintre anchetele procurorilor DNA referindu-se la modul în care s-a făcut un schimb de terenuri lângă cimitirul Eternitatea din municipiul Iaşi.

La Primăria Iaşi au avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un alt dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.