Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a solicitat demisia ministrului Familiei Gabriela Firea, în contextul faptelor petrecute în „azilele groazei”. „Timp de 9 zile Ciolacu a fost complicele lui Budăi şi Firea, i-a ţinut în braţe în speranţa că valul de indignare şi de revoltă din societate se va diminua şi îi va putea face scăpaţi pe cei doi, care sunt în mod evident responsabili pentru tratamentele inumane la care au fost supuşi vârstnicii”, a mai precizat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Demisia, Firea! Timp de 9 zile Ciolacu a fost complicele lui Budăi şi Firea, i-a ţinut în braţe în speranţa că valul de indignare şi de revoltă din societate se va diminua şi îi va putea face scăpaţi pe cei doi, care sunt în mod evident responsabili pentru tratamentele inumane la care au fost supuşi vârstnicii din azilele groazei”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

Liderul Forţa Dreptei a mai spus că „în acest timp, Ciolacu şi conducerea PSD au sacrificat ceva «plevuşcă», nişte directori şi un preşedinte de agenţie, cu intenţia evidentă de a reduce presiunea publică prin oferirea câtorva capete de ţapi ispăşitori”.

„Budăi şi Firea au ieşit cu o mulţime declaraţii, fiind susţinuţi puternic de toată maşinăria propagandistică a PSD. Niciunul nu a dat nici măcar cel mai mic semn că îşi asumă vreo responsabilitate şi au arătat clar că nu au nici cea mai mică intenţie de a demisiona. Conducerea PNL a păstrat o tăcere cu iz de omerta asupra subiectului. Cu excepţia pasării reponsabilităţii dintre Budăi şi Thuma (preşedintele CJ ILfov), peneliştii au fost instruiţi de conducere prin ghidurile de mesaj să nu ia poziţii critice contra minştrilor pesedişti, ci chiar să le ia apărarea”, a mai precizat Orban.

El a adăugat că demisia ministrului Marius Budăi a fost impusă de conducerea PSD, nu a fost o demisie de onoare.

„Astăzi, Budăi a fost obligat să îşi dea demisia. Demisie nu de onoare, aşa cum a minţit Ciolacu în şedinţa de guvern, ci de oroare. O demisie impusă de conducerea PSD, nu pentru că pesediştilor le pasă de suferinţele atroce îndurate de vârstnicii fără nicio apărare din centrele de tip lagăr de exterminare, ci doar pentru ca să mai salveze ce se poate salva din imaginea dezastruoasă a PSD şi a coaliţiei de guvernare”, a completat Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat că „această demisie are şi intenţia parşivă de a o scăpa pe Firea de demisie, cârdăşia dintre Ciolacu şi Firea fiind mai strânsă”.

„Chiar dacă este ziua de naştere a lui Firea, continui să îi solicit demisia. Dacă Ciolacu va continua să îi ţină spatele îşi va săpa propria „groapă politică” şi va duce PSD-ul în cap”, a conchis preşedintele partidului Forţa Dreptei.

Ministrul Muncii Marius Budăi şi-a dat joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului. Şeful Executivului Marcel Ciolacu a spus, în şedinţa de Guvern, că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia sa, la finalul acestei şedinţe a Executivului.

„Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a afirmat Ciolacu care a adăugat că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.