Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a numit "trădători", "fripturişti" şi "firimiturist" pe parlamentarii liberali care înaintea moţiunii de cenzură au trecut la PSD-ALDE. Orban a mai spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că la momentul alcătuirii listelor PNL pentru alegerile parlamentare el era simplu membru al partidului şi nu a avut un cuvânt de spus în desemenarea candidaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a afirmat, într-o conferinţă de presă la Galaţi, întrebat cum comentează faptul că parlamentari ai PNL au trecut la PSD sau ALDE, că la momentul întocmirii listelor pentru alegerile parlamentare el era un simplu membru de partid întrucât demisionase din toate funcţiile, fiind atunci sub urmărire penală, dar ulterior achitat.

"La momentul alcătuirii listelor PNL, eu eram simplu membru al partidului pentru că atunci când a început urmărirea penala împotriva mea m-am retras din toate funcţiile de conducere din partid, Parlament, mi-am retras candidatura pentru Primăria Capitalei şi de asemenea nu am candidat la Parlamentul României, lucru care nu e cunoscut, mulţi consideră că sunt parlamentar. Nu am candidat pentru că nu am fost achitat decât ulterior. Am aşteptat verdictul instanţei. Practic, nu am contribuit la alcătuirea acestor liste", a spus liderul PNL.

El a mai afirmat că are încerdere în parlamentarii PNL, dar că în cazul în care un parlamentar al partidului se duce în barca puterii nu poate să îl considere altfel "decât fripturist sau firmiturist". "Până la proba contrarie, eu am încredere în parlamentarii PNL. Pe de altă parte, dacă un parlamentar al partidului se duce în barca puterii nu pot să îl consider altfel dec\t un fripturist, de fapt i-am zis firimiturist. Deci nici măcar fripturist. (...) Un trădător, pentru că trădează cetăţenii care i-au încredinţat votul şi îşi trădează colegii care au avut încredere în el", a adăugat Ludovic Orban, care duminică s-a aflat la Galaţi, unde a participat la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.