Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban este de părere că preşedintele Klaus Iohannis vizează funcţia de prim-ministru după terminarea celui de-al doilea mandat. Orban a prezentat un scenariu conform căruia PNL şi PSD ar putea, în 2024, să facă o înţelegere în urma căreia Iohannis să fie premier, PSD să dea preşedintele, iar cele două partide să constituie majoritatea în Parlament. El spune că în acest moment Iohannis conduce PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu cred că nu vrea să se pensioneze după 2024. Cred că ar vrea să fie prim-ministru. Sigur că poate părea o teorie foarte ciudată iar trebuie să se îndeplinească câteva condiţii ca să se întâmple lucrul ăsta, Doamne fereşte!”, a afirmat Ludovic Orban, referindu-se la preşedintele Klaus Iohannis, duminică, într-o emisiune la Realitatea Plus.
Întrebat care sunt condiţiile, Orban a răspuns că una dintre condiţii este ca Iohannis ”să controleze PNL şi să aibă garanţia că PNL îl va propune premier pe el când îşi termină mandatul”, iar a doua condiţie este aceea de a avea un partid partener care să dea preşedintele ţării, care să aibă capacitatea de forma o majoritate cu PNL şi care să îl susţină pe Iohannis în fruntea Guvernului. 
Orban nu exclude posibilitatea unei astfel de alianţe cu PSD. El a amintit de scenariul existent în anul 2009, când numele lui Klaus Iohannis a fost vehiculat ca posibil premier al unui Executiv format din PNL şi PSD. 
Fostul preşedinte al PNL mai spune că, în acest moment, Klaus Iohannis conduce PNL. 
„L-am văzut pe domnul Cîţu - şi nu ştiam dacă să râd sau să plâng – spunând că după congres partidul nu mai e condus de un singur om. Nu e aşa. Tocmai după congres Partidul Naţional Liberal este condus de un singur om care nu e membru PNL şi care conduce în mod neconstituţional. Abia acuma PNL este condus de un singur om, Klaus Iohannis”, a mai afirmat Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.