Liderul PNL Ludovic Orban a declarat duminică, referitor la candidaţii la primării, că, dscă liberealii vor constata într-o localitate că e potrivită o înţelegere pe care să o facă, aceasta nu va fi blocată. el a susţinut că în ultimii ani, actualul primar al Capitalei Gabriela Firea fost într-o scădere constantă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu resping posibilitatea unor înţelegeri locale, dar noi vom avea cercetări sociologice pe fiecare judeţ, pe fiecare reşedinţă de judeţ şi pe marea majoritate a localităţilor. Testăm potenţialii candidaţi pe care-i avem astfel încât să ieşim în competiţia electorală cu cei mai buni candidaţi. Dacă vom constata într-o localitate că e potrivită o înţelegere pe care să o facem fie cu unii, fie cu alţii, noi nu vom bloca o astfel de înţelegere” a afirmat Ludovic Orban duminică la B1 Tv.
El a spus că obiectivul său este ca PNL să câştige alegerile locale „la o diferenţă consistentă faţă de PSD”
Orban afirmă că PNL a făcut sondaje în Bucureşti în ultimii doi ani şi s-a constatat că actualul edil, Gabriela Firea, „a fost într-o scădere constantă”.
„Am convingerea că Firea nu mai are cum să câştige alegerile în Bucureşti”, a afirmat premierul.
El a spus că PNL face o amplă cercetare sociologică, pe aproape 5000 de subiecţi, iar aceasta va da „o fotografie cât se poate de fidelă” în funcţie de care PNL va lua o decizie cu privire la candidaţii pentru Capitală.
Liderul USR Dan Barna afirmă că toate forţele de drepta, inclusiv PNL, ar trebui să aibă un singur candidat împotriva Gabrielei Firea. De asemenea, declară că USR şi PLUS susţin candidatul care are cele mai mari şanse să o trimită pe Gabriela Firea acasă. Întrebat pe cine preferă dintre cei doi candidaţi, Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu, Barna a afirmat că îl susţine pe cel care are sprijinul bucureştenilor. El a precizat că dacă vor fi doi sau trei candidaţi din zona de dreapta, atunci Gabriela Firea va câştiga din nou alegerile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.