Ludovic Orban şi-a depus, marţi, demisia din Partidul Naţional Liberal, alături de 15 colegi parlamentari, care se dezafiliaseră de la grupurile parlamentare liberale. Cei 16 au mers, marţi, la sediul central al partidului, pentru a-şi depune fizic demisiile. ”Este o zi în care am fost obligat să părăsesc partidul”, a spus fostul preşedinte PNL, adăugând că nu se lasă, în ciuda ameninţărilor pe care le-a primit. Orban a fost propus spre excludere din partid, în Biroul Executiv Naţional, însă demiterea devenea efectivă după validarea în Consiliul Naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Astăzi este o zi crucială, o zi în care am fost pur şi simplu obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut aproape toată viaţa adultă”, a spus Orban, la sediu, arătând că în PNL are cei mai mulţi prieteni, alături de care a luptat umăr la umăr.

”Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL şi a fi loial cetăţenilor români care ne-au acordat încrederea. (..) O familie nu se poate întemeia decât între doi oameni care se iubesc şi au încredere unul în celălalt. Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc azi in PNL”, a declarat Orban.

El a mai spus că ”trădarea, minciuna, lenea, lipsa de asumare politică, astea sunt regulile pe care se bazează gaşca demolatoare care a confiscat PNL”.

”Eu sunt loial oamenilor, care ne-au crezut, şi-au pus speranţele în noi. Din păcate, colegii din PNL au trădat grav, au comis cea mai gravă regulă într-o democraţie: au dezamăgit speranţele oamenilor”, a spus fostul lider. 

”Demisia nu este un sfârşit, este un început. Nu mă las. Vom începe împreună o construcţie solidă care să se bazeze pe oameni de caracter, cu bun-simţ şi pe oameni care într-adevăr au capacitatea de a face viaţa mai bună semenilor lor”, a spus Orban.

El a arătat că din ceea ce era Partidul Naţional Liberal a rămas, astăzi, o carcasă. 

”Voi fi un continuator al politicii PNL”, a afirmat Orban. 

Ludovic Orban a spus că are discuţii şi cu alţi colegi, iar săptămâna viitoare va demara procedura de înfiinţare a grupului parlamentar de la Camera Deputaţilor. 

Cine sunt parlamentarii care au demisionat din PNL

Ludovic Orban - deputat

Constantin Şovăială - deputat

Alexandru Kocsis - deputat

Ion Ştefan - deputat

Ionel Dancă - deputat

George Ionescu - deputat

Bogdan Bola - deputat

Claudiu-Martin Chira - deputat

Nicolae Giugea - deputat

Antonel Tănase - deputat

Gabriel Plăiaşu – deputat

Adrian Oros - senator

Ion Iordache - senator

Ovidiu Florean - senator

Violeta Alexandru - deputat

Adrian Miuţescu - deputat

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.