Liderul PNL, Ludovic Orban, a cântat din fluier, duminică, la cel mai mare festival al oierilor care are loc în localitatea Jina din judeţul Sibiu, manifestarea intitulată ”Sus pe muntele din Jina” aflându-se la cea de-a 47-a ediţie. Pe aceeaşi scenă a urcat şi Cristian Pomohaci, aceasta fiind prima sa ieşire publică după ce a fost caterisit. Câteva mii de persoane l-au aplaudat şi zeci de oameni i-au oferit buchete de flori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În localitatea Jina, judeţul Sibiu, a avut loc, duminică, cea de-a 47-a ediţie a festivalului ”Sus pe muntele din Jina”, cea mai mare întâlnire a oierilor din judeţul Sibiu şi totodată cel mai vechi festival din judeţ.

La eveniment au participat câteva mii de persoane, dar şi politicieni. Printre ei s-au aflat liderul PNL Ludovic Orban şi prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care este şi deputat de Sibiu şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Sibiu.

”Jina se mândreşte cu cele mai vechi moşii româneşti, cele mai vechi şcoli şi tradiţii îndelungate, dar şi cu cel mai vechi festival din ţară. (...) La Jina, spiritul pur românesc, valorile creştine şi tradiţiile locului sunt păstrate cu sfinţenie! Vă invit să vă bucuraţi şi dumneavoastră de aceste locuri minunate care fac din judeţul Sibiu, unul dintre cele mai puternice şi frumoase judeţe din ţară!”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook. 

La un  moment dat, în timpul evenimentului, Ludovic Orban a cântat din fluier pentru întreaga audienţă.

Pe scena festivalului au urcat zeci de nume cunoscute ale folclorului românesc, într-unul dintre cele mai mari spectacole anuale care au loc în judeţul Sibiu.

Invitatul special al serii a fost Cristian Pomohaci, aflat la prima sa ieşire publică după ce a fost caterisit. Acesta şi-a început recitatul cu o întârziere de aproape o oră, dar a cântat mai bine de patruzeci de minute, fiind îndelung aplaudat de mii de spectatori. ”Vă mulţumesc pentru dragostea dumneavoastră!”, le-a spus el de pe scenă. 

După fiecare melodie, Pomohaci a primit zeci de buchete de flori şi felicitări din partea spectatorilor.

”Manifestarea a fost un succes. Foarte multă lume a venit în acest an, mai mulţi decât în alţi ani. Nu am reziliat contractul cu părintele Pomohaci, care era semnat din aprilie, pentru că nu au fost voci contra participării sale la festival”, a declarat Vasile Beschiu, primarul comunei Jina.

Festivalul de la Jina este deja o tradiţie şi are loc în fiecare an, în ultimul week-end al lunii iulie. La manifestare se adună locuitorii, fiii satului, dar şi mii de sibieni şi oameni veniţi din toate colţurile ţării. 

Preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul instanţei supreme pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, a fost caterisit, a decis, vineri, Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi, a declarat că Pomohaci nu va mai putea îmbrăca haina preoţească, iar deciza Consistoriului Eparhial este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului. Preotul Cristian Pomohaci nu s-a prezentat la şedinţa consistoriului deşi fusese invitat să aducă probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

Cristian Pomohaci este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, totul fiind surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.