Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre acuzaţiile aduse de liderul PNL, Florin Cîţu, privind o campanie din PSD la adresa sa, că acesta ”are resentimente, toată lumea poate să aibă, la un moment dat, dar nu trebuie să pui în pericol nimic, din cauza unor trăiri personale”. Romaşcanu a mai afirmat că şi-ar dori ca, ”în ceea ce priveşte Guvernul, să vorbească mai mult premierul Ciucă”, pentru că răspunderea este la el, ca şi evaluarea miniştrilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre şansele coaliţiei de a rezista, în ciuda conflictele şi a atacurilor dintre PNL şi PSD, ministrul Culturii a arătat că şi-ar dori ca această coaliţie să reziste în primul rând pentru România. ”Ar fi o mare eroare să dispară prematur această construcţie politică, pentru că momentele pe care le traversăm nu sunt propice pentru bătălii politice”, a mai spus Lucian Romaşcanu. Despre atacurile interne din coaliţie, ministrul PSD a afirmat că a văzut şi el mesajele din partea colegilor de la PNL. ”Domnul Cîţu a acuzat o campanie, însă vă pot spune la modul cel mai cinstit, nu există nicio campanie plătită sau gratuită, în online, împotriva domnului Cîţu. Probabil că acolo se dau şi multe mesaje, în interior, pentru poziţionări. Eu mi-aş dori ca lucrurile să iasă mai piano în spaţiul public şi, în ceea ce priveşte Guvernul, să vorbească mai mult premierul Ciucă, pentru că răspunderea este la dumnealui şi evaluarea miniştrilor tot acolo” a mai spus Romaşcanu. El a ţinut să precizeze că actuala coaliţie are 70% majoritate în Parlament. ”Gândiţi-vă ce se poate face, şi revizuire de Constituţie, şi reformă administrativă”, a mai spus el. Întrebat dacă PSD îl consideră pe Florin Cîţu un partener de guvernare, Lucian Romaşcanu a arătat că probabil liderul PNL ”are resentimente, toată lumea poate să aibă, la un moment dat, dar nu trebuie să pui în pericol nimic, din cauza unor trăiri personale”, mai ales o asemenea construcţie politică. ”De aceea nu cred că o va face, este un tip matur, a fost premier, preşedinte de partid, nu cred că se gândeşte aşa. Din punctul meu de vedere, coaliţia de guvernare este condusă, în ceea ce mă priveşte, de domnul Ciucă, domnul Cîţu şi domnul Ciolacu şi domnul Hunor sunt cei care iau deciziile politice şi, din nefericire pentru mine (..) nu iau parte la şeddinţele coaliţiei. Domnul Cîţu este preşedintele acestui partid, şi dacă există turbulenţe în interiorul PNL, ele nu au legătură cu PSD”, a mai comentat Romaşcanu, precizând că ”sunt strict problemele lor şi speră să şi le regleze, pentru binele ţării”. Liderul PNL Florin Cîţu a acuzat luni, în şedinţa conducerii liberale, existenţa unor campanii sponsorizate de partenerii de guvernare împotriva sa, afirmând că acesta nu este ”un mod de lucru în echipă”. Florin Cîţu a catalogat, ulterior, ca fiind bizar faptul că organizaţia TSD a dus o campanie împotriva sa pe reţelele de socializare. ”Am văzut-o. Mi se pare că nu se face, dar vom discuta în coaliţie. Am văzut nişte postări plătite pe reţelele de socializare. Aşa erau cele care mi-au fost prezentate, erau ale TSD”, a adăugat liderul PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.