Secretarul general al PNL, fostul ministru al transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor Lucian Bode, salută, vineri seară, semnarea acordului dintre Orange şi Guvernul României în vederea fuzionării Orange România şi Orange Romania Communications. El afirmă că a fost o prioritate în mandatul său de ministru, dorindu-şi ca statul român să-şi apere corect interesele şi să-şi maximeze valoarea participaţiei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut semnarea acordului dintre Orange şi Guvernul României în vederea fuzionării Orange România şi Orange Romania Communications, fosta Telekom Romania Communications. Este un proiect de mare anvergură, în care Orange va deţine 80% din capitalul social şi 80% din drepturile de vot în entitatea rezultată, în timp ce statul român va deţine 20% din capitalul social şi 20% din drepturile de vot. Totodată, este un demers major pentru România, deosebit de complex şi de importanţă strategică pentru infrastructura de comunicaţii electronice, care a debutat acum 3 ani pe vremea când am fost ministru al transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, odată cu negocierea şi parafarea primului memorandum care a generat acordul recent semnat”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Lucian Bode.

Acesta precizează că a fost o prioritate a mandatului său de atunci.

”M-am ocupat personal ca statul român să-şi apere corect interesele şi să-şi maximeze valoarea participaţiei sale. Este printre puţinele demersuri de acest gen când statul român a arătat că poate gestiona cu succes un asemenea proiect de anvergură”, a mai transmis secretarul general al PNL:

Orange SA a anunţat, vineri, că a semnat un acord cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării în vederea fuzionării Orange România SA şi Orange Romania Communications SA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.