Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a afirmat că proiectul de investiţii ”Anghel Saligny” va intra în şedinţa de Guvern de vineri, precizând că documentul pregătit de echipa fostului ministru Stelian Ion a plecat în aceeaşi formă. Bode a menţionat că un ministru nu are dreptul să blocheze un proiect, iar dacă nu e de acord cu el poate da aviz negativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bode a declarat, vineri, că observaţiile de la direcţia de specialitate au fost menţinute. 
 
”Observaţiile avute în vedere de către direcţia de specialitate sunt menţinute şi au fost transmise către Ministerul Dezvoltării, către iniţiator. Aseară am văzut documentul, am văzut proiectul în original. Cu siguranţă astăzi intrăm în şedinţa de Guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltării are două variante: integrează observaţiile Ministerului Justiţiei sau răspunde cu argumente de ce nu le preia. În momentul în care transmiţi aceste observaţii către iniţiator  şi el le integrează sau le justifică de ce nu le integrează, avizul este pozitiv cu observaţii”, a explicat Bode.
 
El a precizat că proiectul poate fi dezbătut în şedinţa de Guvern. 
 
„Avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit în termenul legal, în consecinţă se consideră avizare tacită. Toate celelalte avize sunt ataşate acestui proiect, avem toate condiţiile legale îndeplinite ca în şedinţa de Guvern de astăzi Guvernul să dezbată acest proiect de OUG”, a explicat Bode. 
 
El a mai precizat că documentul pregătit de Stelian Ion a plecat către Ministerul Dezvoltării în aceeaşi formă.
 
”Observaţiile direcţiei de specialitate pe care le-am transmis către Ministerul Dezvoltării sunt aceleaşi, nu am modificat chestiuni fundamentale, sunt chestiuni de interpretare. Documentul pregătit de către domnul Stelian Ion cu echipa domniei sale a plecat către Ministerul Dezvoltării aproape în aceeaşi formă, doar chestiuni de nuanţă. Vorbim despre observaţii tehnice, stabilite între direcţiile tehnice, chestiuni de procedură, de constituţionalitate, deci sunt chestiuni tehnice. Nu sunt chestiuni de oportunitate. O să vedeţi că am menţinut documentul pe care echipa domnului Stelian Ion l-a realizat într-o proporţie foarte mare”, a afirmat Bode.
 
El a explicat că un ministru nu ar trebui să blocheze un proiect. 
 
”Indiferent de portofoliu, de susţinerea politică, un ministru nu are dreptul să blocheze un proiect. Nu îi convine, dă aviz negativ, nu îi convine conţinutul, dar ar susţine acest proiec în ansamblu, dă aviz cu observaţii. Dar să nu emiţi un aviz nu este normal”, a mai transmis Bode.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.