Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri seară, referindu-se la intervenţia în cazul crimelor de la Oneşti, că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol, iar adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului. Ministrul a mai afirmat că a fost ignorat trecutul autorului crimelor, iar comunicarea cu acesta în timpul intervenţiei a fost defectuoasă. Bode a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, precum şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor intervenţii ale unor structuri ale MAI nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a afirmat ministrul.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cu privire la implicarea IPJ Bacău - ”La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii care  s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului”, a precizat ministrul.
 
Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat toate datele pentru a se aloca resurse multiple, a acuzat Lucian Bode.
 
Cu privire la modul de implicare a Poliţiei Municipale Oneşti, ministrul a afirmat că a fost ignorat trecutul autorului, iar reclamaţiile şi ameninţările anterioare nu au fost documentate corespunzător.
 
Conform lui Bode, comunicarea cu autorul, înainte de sosirea negociatorului, a fost  defectuasă, ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate.
 
”Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”,  a mai precizat ministrul.
 
De asemenea,  Bode afirmă că forţele au avut în dotare echipamentul necesar gestionării unei astfel de situaţii.
 
”Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a conchis ministrul de Interne.
 
Ministrul a dispus:
1. Sesizarea unităţii de parchet pentru neglijenţă în serviciu.
2. Sesizarea unităţii de parchet cu privire la modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior.
3. Înlocuirea din IPJ a inspectorului şef şi a adjunctului.
4. Inlocuirea şefului şi adjunctului Poliţiei Oneşti.
 
Luni seară, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment.
 
Luni, un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti care i-a aparţinut şi pe care l-a pierdut, iar după câteva ore i-a înjunghiat, ambii murind în urma rănilor suferite. 
 
Agresorul a fost împuşcat în picioare de către poliţişti, fiind în continuare internat în spital. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.