Coaliţia PSD-ALDE nu e în pericol să piardă majoritatea parlamentară, după excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, declară la RFI senatorul social-democrat Liviu Pop. El spune că săptămâna viitoare vor exista parlamentari de la alte partide sau independenţi care vor anunţa în plenul Senatului sau al Camerei Deputaţilor trecerea în grupul PSD, o informaţie 100% sigură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă există pericolul ca PSD–ALDE să piardă majoritatea parlamentară, după excluderea lui Ţuţuianu şi Neacşu, Liviu Pop a răspuns: „Nu, astăzi nu există acest pericol şi mai mult, săptămâna viitoare vor mai fi parlamentari care vor veni în grupul PSD. De la alte partide sau parlamentari independenţi. O informaţie 100%”. 

Întrebat dacă aceia care vor veni la PSD sunt de la opoziţie, senatorul a precizat: „Păi, n-o să vină de la ALDE, cu siguranţă. Sunt convins că şi la ALDE vor veni alţi parlamentari. Aşteptăm săptămâna viitoare, când vom vedea cu exactitate care sunt acei parlamentari care în plenul Senatului sau al Camerei vor anunţa trecerea în grupul PSD”.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă, în urma excluderilor din PSD, că speră ca "aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD-ul", spunând că a discutat cu colegi îngrijoraţi că majoritatea parlamentară ar pute fi afectată. "Nu vă ascund că şi preocuparea mea este tot în acest sens", afirmă Tăriceanu. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că majoritatea parlamentară nu se va pierde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.