Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a discutat cu senatorul social-democrat Şerban Nicolae, care i-a spus că îşi va retrage amendamentul pentru graţierea celor condamnaţi pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, a spus că va retrage amendamentele controversate la Legea graţierii, însă abia după dezbaterile asupra proiectului, pentru ca invitaţii să nu fi venit "degeaba" la şedinţa comisiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chestionat dacă a avut o discuţie cu Şerban Nicolae în privinţa amendamentului depus la proiectul de lege privind graţierea, liderul PSD a spus că senatorul i-a dat asigurări că îl va retrage.

„Chiar a doua zi şi mi-a şi transmis că le va retrage. E simplu”, a precizat Liviu Dragnea.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, în urmă cu o săptămână, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că ”cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Şerban Nicolae: Retrag amendamentele la Legea graţierii, dar după dezbateri. Să le zic invitaţilor că au venit degeaba?

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, a declarat, luni, că va retrage amendamentele controversate la Legea graţierii, prin care ar fi eliberate şi persoane condamnate pentru corupţie, însă a precizat că va face acest lucru abia după dezbaterile asupra proiectului, pentru ca invitaţii să nu fi venit "degeaba" la şedinţa comisiei.

"N-am niciun fel de ambiţie personală, n-am niciun fel de miză sau de interes. Eu am prezentat o justificare pentru aceste amendamente, am spus care sunt criteriile care m-au condus către o asemenea soluţie. N-am făcut un amendament pentru a graţia corupţii, cum s-a spus într-un mod pe care nu îl mai calific, că iar se simt unii jigniţi în spaţiul public, dar nu există niciun fel de ambiţie, deci, aşa cum i-am spus şi preşedintelui PSD, sunt dispus oricând să retrag aceste amendamente, mai ales că am văzut că sunt colegi care spun că nu susţin", a afirmat senatorul.

El a spus că amendamentele vor fi retrase la şedinţa comisiei destinată discutării lor, însă numai după ce vor avea loc dezbateri pe această temă.

"Toată lumea ştie că avem un termen de dezbatere cu instituţii publice. N-aş vrea să îi iau prin surprindere pe cei pe care îi invit, să le spun că i-am invitat degeaba, de fapt nu mai e vorba, puteţi să mergeţi liniştiţi acasă, a fost o păcăleală. Văd că pe unii îi deranjează şi dezbaterea", a spus Şerban Nicolae.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.