Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a transmis vineri un mesaj în care anunţă că este solidar cu cei afectaţi de explozia de la uzina din Cehia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Îmi exprim întreaga solidaritate şi compasiune faţă de toţi cei afectaţi de această tragedie şi le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi”, se arată într-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că între cele şase persoane care au murit în urma exploziei produse joi la o uzină chimică din Cehia se află şi cinci cetăţeni români.

De asemenea, echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Praga a vizitat şi unităţile medicale în care au fost internate persoanele rănite pentru a se asigura că printre acestea nu sunt şi cetăţeni români. Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a precizat că nu au fost identificaţi români printre persoane spitalizate în urma exploziei.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe familiilor celor trei români.

"Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret că cetăţeni români au căzut victime ale acestui accident. Preşedintele României transmite condoleanţe şi este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi", arăta Administraţia prezidenţială, precizând că preşedintele Iohannis a solicitat autorităţilor române să facă de urgenţă toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţeni români să primească asistenţa de care au nevoie.

La rândul său, premierul spunea că este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă. 

"Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie", a transmis, vineri dimineaţă, premierul Viorica Dăncilă.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost rănite, joi, în urma unei explozii produse la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.