Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la România TV, că dacă instituţiile care au încheiat protocoale cu SRI sunt „de bună credinţă” ar putea decide să le desecretizeze şi să ceară avizul CSAT, iar dacă Guvernul nu va cere desecretizarea, există posibilitatea ca Parlamentul să facă această solicitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Să mai existe motive pentru ca nişte protocoale în nişte instituţii să nu fie desecretizate, pentru a nu vedea ce conţin acele protocoale, dar eu cred că până la urmă lucrurile vor ieşi la iveală, nu atât de repede cât speram, dar vor ieşi”, a afirmat Liviu Dragnea.

Chestionat dacă desecretizarea protocoalelor poate fi un subiect de discuţie la Cotroceni, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PSD a spus: „Nu văd de ce să fie un subiect de discuţie sau de negociere. Aici sunt instituţii care au încheiat acele protocoale. În mod normal, dacă sunt de bună credinţă instituţiile respective şi dacă acele protocoale nu conţin nimic ilegal sau neconstituţional, amândouă pot decide de comun acord să le desecretizeze şi să ceară avizul CSAT”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că „asta cu plimbatul mingii într-o parte în alta arată că de fapt au o rezervă în a le desecretiza”.

„Dacă Guvernul nu va cere desecretizarea, poate cerem noi de la Parlament. Şi vreau să vă mai spun ceva şi o spun cu toată convingerea – sunt absolut convins că în următoarele zile vor apare şi deciziile CSAT care au fost de fapt izvorul răului, care au fost baza de la care şi-au tras aşa-zisa legitimitate sau legalitate acele protocoale”, a conchis Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în şedinţa CSAT nu au fost făcute solicitări privind descretizarea protocoalelor dintre SRI şi Ministerul Public, denunţate de directorul Serviciului, Eduard Hellvig.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.